Syltede citroner
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt : |
|
|
Skær citronerne over på midten. Læg dem lagvist med salt og sukker i et skoldet sylteglas. Hæld kogende vand over, så det næsten dækker. Hæld olien over og dæk citronerne med noget tungt, der kan holde citronerne nede.
Lad citronerne stå mindst 3 – 4 uger ved stuetemperatur, til de er blevet helt bløde, og det hvide er blevet klart. Stil de syltede citroner i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til flere måneder. Når citronerne skal bruges, fjernes kød og kerner. Skallen vaske grundigt og tilsættes rå eller stegt i fx salater, eller til kød eller grønsagsretter. Saften kan benyttes i fx saucer eller dressinger. Citronkødet kan serveres separat som tilbehør til kød eller i salater Tips: Disse citroner kan mod sædvane spises med skal og det hele. Syrlig og bitterheden er nemlig på grund af saltet, forvandlet til en varm og aromatisk citronsmag. De kan bruges til stort set alt – undtagen desserter. |
|
Opskriften er vist 29736 gange,
og udskrevet 590 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer kenneth - 2013-03-06 12:28:30 Økologi er ikke = med usprøjtet, der er flere tilladte midler når uheldet er due. anonym - 2011-08-24 12:02:01 Husk at citronerne skal være økologiske -altså usprøjtede. xantippe - 2007-12-18 12:58:54 Fedt! Jeg har lige rendt byen rundt for at få fat i saltsyltede citroner. og så er opskriften her. Den er nordafrikansk, nærmere betegnet marokkansk. Per - 2005-01-01 01:01:01 I følge opskriften er det halve citroner, men mon ikke opskriften kan laves med skivede citroner også. Karin - 2005-01-01 01:01:01 Skivede citroner? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne