Stegt lammebov

Stegt lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.udbenet lammebov
 salt
 friskkværnet peber
1 håndfuld selleriblade
1-2 fedhvidløg, pillede og snittede på langs
 
1500 g.kartofler, skrællede og skivede
2 porrer
4 stilkebladselleri, rensede og fint snittede
1-2 fedhvidløg, pillede og hakkede
5 dl.grøntsagsbouillon
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Er lammeboven pakket i net, tages det af og kødet bredes ud på et bræt med skinsiden nedad. Drys med salt og peber. Fordel selleribladene på kødet og drys med hvidløg. Rul sammen og snør boven eller luk med kødnåle.

I et ildfast fad lægges grønsagerne blandede og taglagt. Drys med hvidløg. Hæld bouillon ved, så den næsten dækker. Placer den fyldte lammebov på grønsagerne. Drys med salt og peber.

Sæt hele fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og steg i 1½ time. Stik i lammeboven med en kødnål. Er den udløbende saft rosa, er stegen rosa, er den klar er boven gennemstegt. Steg lammeboven efter smag.

Tag boven ud. Lad kødet hvile i 20 minutter, inden det skæres for. Lad grønsagsfadet stå i den slukkede ovn indtil serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 22065 gange,
og udskrevet 469 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu