Citrontærte

Citrontærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Desserttærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.hvedemel
75 g.sukker
125 g.smør
1 æg
 Bagepapir og grødris eller tørrede linser til bagning af tærtebund
 
 Fyld:
1.5 citron
1 æg
1 ekstra æggeblomme
50 g.sukker
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Mel og sukker blandes. Smørret hakkes heri og smuldres godt ind med fingrene. Samles til en fast dej med det letpiskede æg. Lad dejen hvile køligt en halv times tid inden den rulles ud og lægges i en tærteform. Dæk dejen med bagepapir, og derpå ris eller linser. Forbages ved 180 grader i 20-25 min.

Citronsaften, samt fintrevet skal af ½ citron pureres i blenderen sammen med resten af ingredienserne til fyldet. Bagepapir og ris eller linser fjernes fra den forbagte bund, fyldet fordeles i bunden, og tærten bager færdig ved 160 grader til fyldet (cremen) er fast.





karakterer:
Opskriften er vist 24138 gange,
og udskrevet 352 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu