Oksegrydesteg med varm kompot

Oksegrydesteg med varm kompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 kg.snøret oksesteg af bov eller klump
 hvidløgspeber
 salt
2 spsk.smør til stegning
1 stortløg
2 laurbærblade
6-7 dl.vand eller bouillon
 
 Sauce:
6 dl.siet stegesky
 dl.fløde
 saucejævner
 kulør
 salt
 peber
 
 Kompot:
5-6 stilkeblegselleri
1 appelsin
3 dl.brombær
1 spsk.smør
 salt
 peber
 evt. lidt sukker
 
 Tilbehør
 Pillekartofler
 Timian
 Smør
 Akaciehonning
 
Opskrift:
Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i smør i en stegepande. Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade. Spæd så med vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer, bov skal stege lidt længere end klump. Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange. Tag kødet op og hold det varmt under folie.

Sauce:
Kog den siede stegesky op med fløde, juster med saucejævner og kulør og kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber.

Kompot:
Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i smør i en gryde, til bærrene moser let ud. Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker.

Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og kompotten. Giv kogte pillekartofler til, der er drysses med timian og varmet i smør og lidt honning.





karakterer:
Opskriften er vist 25638 gange,
og udskrevet 911 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
smager pragtfuldt. Dejlig sauce og velsmagende kartofler. Kompotten smager dejligt og kan bruges i mange andre sammenhænge