Oksegrydesteg med varm kompot
Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteg Indsendt : Red : |
|
|
Drys stegen med peber og brun den grundigt på alle sider i smør i en stegepande.
Drys med lidt salt og tilsæt grofthakket løg og laurbærblade.
Spæd så med vand eller bouillon og lad stegen simre under låg i ca. 2 timer, bov skal stege lidt længere end klump.
Spæd evt. med mere væde undervejs og vend stegen et par gange.
Tag kødet op og hold det varmt under folie.
Sauce: Kog den siede stegesky op med fløde, juster med saucejævner og kulør og kog saucen igennem under omrøring inden den smages til med salt og peber. Kompot: Varm snittet blegselleri, små appelsinstykker og brombær op i smør i en gryde, til bærrene moser let ud. Smag til med salt, peber og evt. en smule sukker. Skær stegen i tynde skiver og server disse sammen med den varme sauce og kompotten. Giv kogte pillekartofler til, der er drysses med timian og varmet i smør og lidt honning. |
|
Opskriften er vist 25638 gange,
og udskrevet 911 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Tina - 2005-01-01 01:01:01 smager pragtfuldt. Dejlig sauce og velsmagende kartofler. Kompotten smager dejligt og kan bruges i mange andre sammenhænge |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne