Rullesild med karrykartofler

Rullesild med karrykartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 sildefiletter (ferske sild)
1 tsk.salt
½ bdt.dild
 
 Kogelage:
 dl.vand
 dl.eddike
1 tsk.salt
2 tsk.sukker
7 hele hvid peber
7 hele allehånde (let knust)
1 stortlaurbærblad
 
 Karry kartofler:
1 kg.kogte/afkølede kartofler - skåret i skiver
150 g.mayonnaise
4 spsk.creme fraiche 18%
2 spsk.citronsaft
3 spsk.fint revet løg
3 spsk.karry (eller efter smag)
 Salt
 Peber
 
 Pynt:
 Rød peberfrugt
 Dild
 
Opskrift:
Rullesild:
De skyllede sildefileter lægges med kødsiden opad - strøs med salt, og 1 dildkvist lægges på hver filet. Fileterne rulles fast sammen fra hoved mod halen, lægges tæt sammen i ildfast fad eller gryde med sammenføjningen nedad. Ingredienserne til kogelagen blandes og får et opkog. Hældes derefter straks over silden. Dampes ved forvarmet ovn ca. 20 minutter ved 150 C eller i gryde ca. 8 minutter ved svag varme. Låg lægges over. Silden afkøles i lagen, må gerne trække 3-4 timer.

Karrykartofler:
Mayonnaisen blandes med citronsaft og creme fraiche. Karry og revet løg tilsættes, smages til med salt og peber. Kartoflerne blandes med dressingen. Karrykartoflerne anrettes på fad og pyntes med en hel rød peberfrugt skåret i terninger. Ved siden af lægges de velafdryppede "rullesild", som pyntes med friske dildkviste.





karakterer:
Opskriften er vist 6922 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-01 15:34:12
Karrykartoflerne, 😋