Bornholmsk sildesalat

Bornholmsk sildesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kogt kalvekød
150 g.sildefilet
150 g.syltede asier
200 g.syltede rødbeder
1 dl.rødbedesaft
1 dl.ribssaft
1 spsk.sennep
 sukker efter behov
 
Opskrift:
Sildene tages op af saltlagen og udvandes i nogle timer i koldt vand, inden de fileteres. I mangel af salte sild kan almindelige marinerede sild godt bruges. Kalvekødet køges mørt. Kalvekødet kan til dels eller helt erstattes af svinekød. Kød, sild, asier og rødbeder køres gennem kødhakkemaskinen 1-2 gange. Røres sammen med det øvrige. Konsistensen skal ikke være for blød, farven bliver lyserød, smagen sur/sød. Laves altid mindst dagen før, den skal bruges. Først da kommer sildesmagen frem. Serveres i en glasskål, pyntet med skiver af kogte æg og brøndkarse.





karakterer:
Opskriften er vist 33493 gange,
og udskrevet 434 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-18 15:33:05
Vi bruger både svinebov og kalvebov,(halvt af hver) og spiser det på rugbrød med fedt og sky.

  -   2010-12-09 19:42:12
Ja, det er spegesild.

  -   2007-05-08 17:23:32
er der tale om spegesild ?