Bornholmsk sildesalat
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sildene tages op af saltlagen og udvandes i nogle timer i koldt vand, inden de fileteres. I mangel af salte sild kan almindelige marinerede sild godt bruges. Kalvekødet køges mørt. Kalvekødet kan til dels eller helt erstattes af svinekød.
Kød, sild, asier og rødbeder køres gennem kødhakkemaskinen 1-2 gange. Røres sammen med det øvrige. Konsistensen skal ikke være for blød, farven bliver lyserød, smagen sur/sød. Laves altid mindst dagen før, den skal bruges.
Først da kommer sildesmagen frem.
Serveres i en glasskål, pyntet med skiver af kogte æg og brøndkarse.
|
|
Opskriften er vist 33493 gange,
og udskrevet 434 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten Frandsen - 2011-12-18 15:33:05 Vi bruger både svinebov og kalvebov,(halvt af hver) og spiser det på rugbrød med fedt og sky. fru Olsen - 2010-12-09 19:42:12 Ja, det er spegesild. egon - 2007-05-08 17:23:32 er der tale om spegesild ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne