Blåbærtærte
Hovedingrediens : Bær - Blåbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel og sukker blandes.
Smørret hakkes heri og smuldres godt ind med fingrene.
Samles til en fast dej med det letpiskede æg.
Lad dejen hvile køligt en halv times tid, inden den rulles ud og lægges i en tærteform.
Læg bagepapir over tærtebunden og fyld med ris eller linser, så den holder formen under forbagningen. Sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Bageepapiret fjernes, og de skyllede bær lægges i. Drysses med sukkeret og bages yderligere 10-15 minutter. Kan spises lun med creme fraiche til |
|
Opskriften er vist 250680 gange,
og udskrevet 6167 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (127 stemmer) |
|
Kommentarer Isbjørnen - 2023-06-04 02:12:34 Dejlig tærte med grønlandske blåbær :) Mete - 2018-06-18 16:18:48 Er den fryse egnet Pernille - 2017-01-24 11:45:48 Brug evt en tsk. kartoffelmel og bland det sammen med sukkeret og bærrene inden det hældes på tærtebunden. Det suger væden, så bunden ikke bliver så våd. Anna - 2015-12-29 21:26:17 Lavede den med glutenfri mel, det blev også godt, måtte dog bruge dobbelt så mange blåbær som i opskriften for at fylde tærteformen ud. Lækker og meget nem blåbærtærte! anonym - 2014-08-17 20:47:41 kan man bruge frosne blåbær ? Mona - 2013-08-12 10:31:33 Hvordan undgår jeg, bunden bliver fugtig? Laura - 2012-05-26 17:37:05 Den er nem at lave, og smager super godt :) prøv eventuelt at tilsætte lidt andre bær, så bliver den endnu lækrere Martin Clausen - 2011-08-07 15:55:08 Jeg vil gerne bage min egen hjemmelavede blåbærtærte, når jeg bliver stor, fordi, jeg kan godt lide den. Hilsen Martin Freya - 2010-12-07 14:24:44 Vil bage en tærte til når mor kommer. mom man kan blande blåbær med jordbær? ^-^ - 2010-11-10 15:06:12 den smager vildt godt;) anonym - 2009-08-29 12:58:09 ummm lyder lækker skal prøve den nu ;) Anne - 2009-01-03 03:31:18 Min dej smulrede meget, så jeg tilsatte et æg mere og lidt smør og mel. Det samlede dejen, og tærten blev rigtig fin (dog våd i bunden på trods af forbagningen) Man kan med succes tilsætte grofthakket mørk eller hvid chokolade, som drysses ud over bærene lige inden bagningen. Vi elsker at spise et stykke tærte med et stykke vanilleis. anonym - 2008-09-14 07:57:12 Den er simpel og virkelig lækker. Charlotte - 2008-08-22 17:07:49 Mmmm... har lige høstet en masse blåbær fra vores buske... glæder mig til at prøve opskriften. Vil bare lige foreslå græsk yoghurt 2% som alternativ til creme fraiche. julie krogh larsen - 2007-02-24 15:40:53 den er så utrolig lærker Per - 2005-01-01 01:01:01 Den skulle have noget længere tid i ovnen for at sukkeret smeltede helt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god med creme fraiche til Misse og mor - 2005-01-01 01:01:01 den er vildt god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne