Frokostbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Lav en blanding af øl, vand, gær, salt og honning. Drys grahamsmelet over og bland det (det er endnu ikke lykkedes mig at røre alle klumperne ud). Skal stå i ca. 20-30 min. til det bobler op.
Tilsæt olie og det halve mel, resten tilsættes undervejs. Fra nu af skal der bare røres (håndkraft eller håndmixer) og æltes ca. 10 min, indtil dejen ikke hænger i mere eller har tendens til at flyde ud. Hæver til dobbelt størrelse. Slås ned og hæver igen til dobbelt størrelse. Bollerne på billedet er lavet med ca. 100 gr. dej pr. bolle. Til burgerboller bruges 150 gr. dej pr. bolle. Sættes på plade og hæver igen en times tid. Ridses og pensles med vand inden bagning. Bagetid 20 min. ved 230 grader. |
|
Opskriften er vist 17713 gange,
og udskrevet 325 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lillian - 2009-04-09 10:30:48 Jeg kommer altid de tørre ingredienser i først og pisker herefter væsken i. Jeg har aldrig oplevet, at det klumper på denne måde.... OBJensen - 2009-01-13 22:15:49 Måske man kunne piske grahamsmelet ud i den lette øl og derved undgå klumper. Ved det ikke, men vil prøve! Ellers tak for opskriften. Ole Malte - 2007-09-06 16:38:25 Hvad får man så? Karsten - 2007-06-04 17:46:57 Hvis man "sier" grahamsmel, hvad er det så lige man har??? Jeanette - 2007-04-14 16:39:09 Sikke noget vrøvl, på den måde FÅR man netop klumper... Hvis man er træt af klumper kan man "si" melet i... anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvis man kommer melet i skålen først og hælder væsken på bagefter og lige pisker det sammen undgår man klumper. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne