Fiskegratin

Fiskegratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fiskegratin, billede 4 Fiskegratin, billede 1 Fiskegratin, billede 2 Fiskegratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.fiskefars færdigrørt
 
1 lille knoldselleri
3 porrer
3 gulerødder
50 g.smør
 
 Gratinsovs:
50 g.smør
3 spsk.hvedemel
3 dl.mælk
3 æg
 persille
 
 rasp
 smør
 
Opskrift:
Rør evt. fiskefarsen med lidt mælk eller fløde til den er lind.

Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri.

Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad. Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen.


Smelt fedtstofffet til gratinsovsen, rør melet i og spæd med mælken. Lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Legér sovsen med æggeblommer. Pisk hviderne meget stive og fold dem i sovsen med let hånd. Bland hakket persille i gratinsovsen og hæld den over fiskefarsen og grønsager.

Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst. Stil fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 94634 gange,
og udskrevet 1801 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-27 16:34:15
Godt nok en alternativ opskrift. Helt ukendt i rettens hjemland. (Sverige) Fiskefars (fabriksrørt) i opskriften !!! Kald denne skrivebordsret noget andet.

  -   2019-01-21 18:33:58
Det er en dejlig mættende gratin .den vil jeg helt sikker lave igen

  -   2015-01-21 19:26:31
Fantastisk lækker. Spiste den uden tilbehør, smager fantastisk

  -   2012-09-05 18:00:15
Tilbehør kunne være kogte kartofler og evt. smeltet smør.

  -   2012-08-01 22:48:30
Min far og jeg skal prøve imorgen, men vi bruger så bare 1500 gram fiskefars. Gedde og Bækørred!

  -   2010-01-30 11:56:44
lydeer godt skal prøve i aften hvad med tilbehør

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig god, men der behøver ikke komme 750 g fiskefars i. Jeg tog 500 g og det smagte dejligt.

  -   2005-01-01 01:01:01
bare så dejlig