Fiskegratin
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør evt. fiskefarsen med lidt mælk eller fløde til den er lind.
Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri. Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad. Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen. Smelt fedtstofffet til gratinsovsen, rør melet i og spæd med mælken. Lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Legér sovsen med æggeblommer. Pisk hviderne meget stive og fold dem i sovsen med let hånd. Bland hakket persille i gratinsovsen og hæld den over fiskefarsen og grønsager. Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst. Stil fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. |
|
Opskriften er vist 94634 gange,
og udskrevet 1801 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer René Honoré - 2020-01-27 16:34:15 Godt nok en alternativ opskrift. Helt ukendt i rettens hjemland. (Sverige) Fiskefars (fabriksrørt) i opskriften !!! Kald denne skrivebordsret noget andet. Birthe filtenborg - 2019-01-21 18:33:58 Det er en dejlig mættende gratin .den vil jeg helt sikker lave igen Chris - 2015-01-21 19:26:31 Fantastisk lækker. Spiste den uden tilbehør, smager fantastisk Per - 2012-09-05 18:00:15 Tilbehør kunne være kogte kartofler og evt. smeltet smør. Charlie - 2012-08-01 22:48:30 Min far og jeg skal prøve imorgen, men vi bruger så bare 1500 gram fiskefars. Gedde og Bækørred! esl - 2010-01-30 11:56:44 lydeer godt skal prøve i aften hvad med tilbehør LL - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god, men der behøver ikke komme 750 g fiskefars i. Jeg tog 500 g og det smagte dejligt. kij - 2005-01-01 01:01:01 bare så dejlig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne