Dyreryg med rødvinssauce
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg dyreryggen på en smurt bradepande, krydder med friskkværnet salt og peber.
Sæt dyreryggen i en forvarmet ovn ved 250 grader C. alm. ovn ca. 10 minutter til den er brunet. Tag den ud, sænk temperaturen til 200 grader C. alm. ovn og tilsæt ½ fl. rødvin, bouillon eller fond, hvad du nu har, samt 3 kviste timian, og 1 laurbærblad. Sæt ryggen tilbage i ovnen, steg 30-40 minutter afhængig af ryggens størrelse, hæld væde over ryggen under stegningen så den ikke tørre. Tag ryggen ud og pak den ind ca. 15 minutter. Sauce: Si fonden fra bradepanden over i en gryde og kog ind, til smagen bliver kraftig. Pisk 100 gram kold smør, i små klatter, ind i saucen lige inden serveringen. Skræl 10 skorzonerrødder og skær dem i passende stykker. Rist skorzonerrødderne i smør i et par minutter til de bliver gyldne, kom 250 gram langbladet spinat ved og varm igennem, krydder med friskkværnet salt og peber. Server evt. med hasselbackkartofler eller bagt kartoffelmos. |
|
Opskriften er vist 86224 gange,
og udskrevet 3742 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (70 stemmer) |
|
Kommentarer Lenad - 2009-01-12 20:01:53 Den er virkelig god, en ren nydelse.... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne