Dyreryg med kirsebærsauce
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : |
|
|
Afpuds dyreryggen for sener med en skarp kniv, fjern de 2 små mørbrad under ryggen, de skal kun lige "trilles" på en varm stegepande, ellers bliver de tørre.
Brun ryggen i ovnen ved 225 -250 grader.
Tag ryggen ud og pensl med smør, kom ½ liter bouillon i bradepanden, sæt ryggen i ovnen ved 160 grader en lille time, husk at hælde fonden over ryggen ellers bliver den tør. Når ryggen er færdig tages den ud og pakkes ind i stanniol ca. 15 min. Medens dyreryggen steger tilberedes saucen, samt asparges- eller nye kartofler hvis det er årstiden for disse herligheder. 500 gram velsmagende kirsebær udstenes. Smelt lidt smør i en kasserolle og sauter kirsebærrene et par min. Tilsæt ½ dl. balsamicoeddike, som nu koger godt ind. I en anden gryde kommes 1 dl kirsebærvineddike i der koges ind til det halve. Stegeskyen fra dyreryggen hældes i gryden med den indkogte kirsebærvineddike, hvor den varmes igennem, prøv dig frem til smagen hvis den er for slap kog videre. Kom kirsebær over i gryde sammen med ½ dl. piskefløde, rør godt igennem og lad det småsimrer et par min. Smag til med friskkværnet salt og peber. |
|
Opskriften er vist 16899 gange,
og udskrevet 422 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne