Dyreryg med kirsebærsauce

Dyreryg med kirsebærsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1.5- 2 kg.dyreryg
 smør
5 dl.bouillon
 
 Sauce:
500 g.kirsebær
 lidt smør
0.5 dl.balsamicoeddike
 
1 dl.kirsebærvineddike
 stegeskyen fra dyreryggen
0.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Afpuds dyreryggen for sener med en skarp kniv, fjern de 2 små mørbrad under ryggen, de skal kun lige "trilles" på en varm stegepande, ellers bliver de tørre. Brun ryggen i ovnen ved 225 -250 grader.

Tag ryggen ud og pensl med smør, kom ½ liter bouillon i bradepanden, sæt ryggen i ovnen ved 160 grader en lille time, husk at hælde fonden over ryggen ellers bliver den tør. Når ryggen er færdig tages den ud og pakkes ind i stanniol ca. 15 min.

Medens dyreryggen steger tilberedes saucen, samt asparges- eller nye kartofler hvis det er årstiden for disse herligheder. 500 gram velsmagende kirsebær udstenes. Smelt lidt smør i en kasserolle og sauter kirsebærrene et par min. Tilsæt ½ dl. balsamicoeddike, som nu koger godt ind.

I en anden gryde kommes 1 dl kirsebærvineddike i der koges ind til det halve. Stegeskyen fra dyreryggen hældes i gryden med den indkogte kirsebærvineddike, hvor den varmes igennem, prøv dig frem til smagen hvis den er for slap kog videre. Kom kirsebær over i gryde sammen med ½ dl. piskefløde, rør godt igennem og lad det småsimrer et par min. Smag til med friskkværnet salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 16899 gange,
og udskrevet 422 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu