Helstegt dyreryg med flødesauce
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Kilde : GaardbutikkenDirekte Indsendt : Red : |
|
|
Sær de små mørbrader fra som sidder på undersiden af ryggen og gem dem til senere brug. Afpuds ryggen for hinder og sener og gnid den med salt, pener og knuste enebær. Læg smørskiver på kødet. Lav en opbagt sovs af smør og mel tilsat bouillon, mælk og fløde samt gelé og lad det koge godt igennem. Farv med lidt kulør og smag til med salt og peber. Læg dyreryggen diagonalt i bradepanden og sæt den til bruning i den 250 gr. varme ovn i 10 min. dæmp herefter til 170 gr. Hæld den kogende sauce over kødet og lad ryggen stege videre i 30-45 min. afhængigt af hvor rosa man vil have det. Tag dyreryggen op, svøb den i alufolie og viskestykker og lad den hvile i 15 min. Gnid de små mørbrader med salt, peber og knuste enebær og steg dem hurtigt i 1½-2 min. tag dem op og pak dem ind. Kog panden af med lidt vand og hæld det i en gryde. Tilsæt saucen fra bradepanden, piskefløde samt moset Danablu og lad saucen koge igennem før den smages til og sies i en saucekande. Skær ryggens fileter fra benet og skær dem på skrå i skiver. Skær også mørbraderne i skrå skiver og læg dem tilbage på ryggen så den ser hel ud.
Serveres med kartofler og halve æbler fyldt med rønnebærgelé. |
|
Opskriften er vist 30681 gange,
og udskrevet 977 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Birthe jonassen - 2005-01-01 01:01:01 Den er sempel hen forrygende og nem og lave jeg har lavet den fere gange og man kan godt undlade at komme danablue i hvis man ikke kan lide smagen af ost det bliver den ikke ringer af |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne