Lammeryg Dijonaise med pommes Röstii
Hovedingrediens : Lammekød - Lammeryg Indsendt : Red : |
|
|
Spækket på ryggen løsnes og de underliggende sener fjernes.
Spækket ridses og under det, gnides et tyndt lag sennep, fines herbes, salt, peber og hvidløg.
Spækket lægges på plads igen, så det holder på krydderierne.
Punktsteges medium, i en forvarmet ovn.
Holdes tildækket med et viskestykke og skal trække/hvile i ca. 20 min. inden trancheringen. Det vil se raffineret ud, hvis kødet arrangeres på lammeryggen igen ved serveringen. OBS ! Husk at spise de 2 mørbrad på undersiden. Det ville være synd at glemme dem ! ;-) Bradepanden koges af med brun lammefond til sauce Pom. Röstii: De skrællede og revne kartofler skylles og afdryppes/presses godt fri for al væden. Meget vigtigt, idet den ellers ikke bliver ordentlig sprød. Ibland de hakkede løg, hvidløg, salt & peber. En stor pande varmes godt op med olien på. Kartoffelmassen fordeles ud over hele panden og steges godt. Pres det hele sammen, så du får lavet en slags pandekage. Den skal altså hænge sammen, så ikke rode for meget rundt i det. Kom gerne et stort grydelåg på, så du får fordelt varmen, også på toppen af "kagen". Efter 5-6 min., er det tid at få den vendt. Brug evt. låget fra før eller et stort fad, bakke eller lignende. Vend den ud herpå og kør den tilbage på panden igen. Steges færdig eller til den er sprød og lækker. Anrettes på et fad, så gæsterne skærer af den, so en lagkage. Sauce: Den kraftige brune lammefond koges godt igennem og smages til med Dijonsennep. Trækkes af komfuret, så den kan falde lidt i temperatur. Hældes op i blenderen og køres med koldt smør. Sådan. |
|
Opskriften er vist 14545 gange,
og udskrevet 528 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne