Bonde-omelet

Bonde-omelet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Omelet

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bonde-omelet, billede 4 Bonde-omelet, billede 1 Bonde-omelet, billede 2 Bonde-omelet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Medisterpølse. røget
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
  Tilbehør:
Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
Rugbrød. fuldkorn 1 skive rugbrød vejer ca. 50 gram.
Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
   
Opskrift:
Kog kartoflerne med skræl på.

Skær løg i tynde skiver og steg dem gyldne i margarinen. Pisk æg, mælk og krydderier sammen i en skål.

Pil kartoflerne når de er møre. Afkøl dem lidt og skær dem i skiver. Steg kartoffelskiverne et øjeblik sammen med løgene.

Hæld æggemassen over og skru ned for varmen. fordel medisterskiverne øverst.

Tilbehør:
Server med rugbrød og sennep.

Pynt:
Pynt med tomat og purløg.





karakterer:
Opskriften er vist 141981 gange,
og udskrevet 1230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6447 (1535 kcal)
KJ pr. Pers. 3223 (767 kcal)
Vægt ialt 1230 gram
Vægt pr. Pers. 615 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-05-31 19:05:42
Mangler ca tid. Og erstatning for margarine. Det bruger man da ikke mere. Har ikke haft det i huset siden 1980.

  -   2012-07-04 18:39:54
Forskellen på omelet og æggekage er melet, som kun findes i æggekage.

  -   2011-12-08 13:19:10
Nogen siger Omelet og æggekage er det samme. Det er det også. Omelet er bare er fint udtryk af vores dejlige normale udtryk æggekage. Hoteller siger Omelet for at sælge mere. Hjemme siger man æggekage(dog mange siger omelet) Nej, omelet er ikke fordi den er foldet eller fordi der er brugt fløde i den. Nej, æggekage er ikke æggekage fordi den startes på panden og sættes i ovn bagefter. Udtrykket er og bliver altså kun en forfinet version. Hvad løg har med æg at gøre? Meget.. Smag, fyld og andet. Brug din fantasi.

  -   2011-07-03 11:30:57
løg hvad har løg med æg at gøre?

  -   2008-10-09 17:31:21
Dette er ikke en omelet men æggekage