Orangekål

Orangekål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvidkål (eller Savoykål) i tynde strimler
1 storgulerod
1 appelsin
2.5 dl.lys kalvebouillon
1 lille spsk.maizena majsstivelse
3 spsk.cremefraiche
2 spsk.hakket purløg
 
Opskrift:
Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.

Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres i små fileter.

Guleroden skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.

Så ristes alle grøntsagerne på en pande. Fond/bouillon tilsættes og jævnes med maizena efter behov. Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i. Retten blandes hurtigt med creme fraiche og det hakkede purløg. Smages til med salt og peber.

Tips:

Når gulerødder skal skæres i tynde skiver, kan du med fordel skære dem "i skæret" på dit rivejern og bagefter skære dem i tynde strimler med en kniv. Hvidkål kan ligeledes snittes i "skæret" - det bliver til strimler af sig selv.





karakterer:
Opskriften er vist 12159 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-07 15:04:29
Hvornår skal appelsinen i og hvilket kød er det der skal i, eller er det appelsinkødet der henvises til i opskriften?

  -   2010-01-24 18:33:53
Appelsinkødet...

  -   2009-11-05 13:35:56
Hvilket kød kommes i, og hvordan skal det tilberedes først? Det står nemlig slet ikke i opskriften :-)

  -   2008-05-14 14:07:03
Ja, hvilket köd? Det er lidt dumt, at saette en halv opskrift i!

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvilket kød kommes i??