Dyreryg 03

Dyreryg 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyreryg 03, billede 4 Dyreryg 03, billede 1 Dyreryg 03, billede 2 Dyreryg 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.dyreryg
150 g.bacon eller fersk spæk i skiver
 salt
 peber
100 g.smør
 
 Sauce:
40 g.margarine
4 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
 salt
 kulør
1 dl.piskefløde
 ribsgele
 
Opskrift:
Ryggen tørres godt med køkkenrulle og alle hinder fjernes Kødet gnides med salt og peber og barderes (dækkes) med tynde skiver af bacon eller fersk spæk og smørklatter. Ryggen lægges på en rist i bradepanden og stilles i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til den er brunet.

Sauce:
Af mel, fedtstof og mælk, laves en afbagt eller jævnet sovs, der tilsættes kulør og smages til med salt og en anelse sukker. Sovsen koges igennem et øjeblik og hældes over dyreryggen, der steger videre i 1 ½ time ved 160 grader C. alm. ovn til den er mør.

Dyreryggen tages op, og sovsen hældes i en gryde og koges op med piskefløde, til konsistensen er passende. Den skal være jævn. Smag sovsen til med ribsgele og blank den af med en klat smør. Filetterne skæres fri af dyreryggen, skæres i tynde skive og lægges tilbage på rygbenet.

Ryggen serveres hel, garneret med sukkerbrunede kartofler og halve, kogte æbler med ribsgele og evt. Waldorfsalat





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Stegt Dyreryg

karakterer:
Opskriften er vist 333430 gange,
og udskrevet 21010 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (69 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-08-26 20:03:18
Hvis man ikke kan stege dyreryg eller kølle uden brug af ost, skal man holde sig fra den kogekunst. Den ost har intet at gøre i den sovs.

  -   2013-12-16 22:42:37
Hvis der er en som ikke kan tåle æble.. hvad vil der så kunne foreslåes? pære? I Waldorfsalaten?

  -   2013-01-13 22:20:18
Wow.. Det smagte super. Tak for en god opskrift..

  -   2013-01-01 22:01:06
Hvert nytår skal jeg lave dyreryg og dyrekølle både hjemme og 30 km. væk fra mit køkken. Jeg laver det tilsammen i bradepande smurt med det skummede fedt fra dagen før, hvor jeg har kogt den udskåren bov (samt afppuds fra ryg og kølle)til at skabe sovsen. Derefter følger jeg opskrifterne, men uden bacon første gang og med 250 grader.For at brune stegene,og hvile 45 min.(Intervalt stegning) 2.gang i ovnen med resten af fonden i bunden af bradepanden og med 160 grader og med bacon i ca.1 time. Pak ryggen ind i folie, den er færdig. Når du kommer frem til dronningens tale/destinationen,skal du bede værten sætte ovnen på 250 og putte nyt bacon på. Efter dronningetalen tager du køllen ud og pakker den ind i 15 minnutter.

  -   2012-02-13 16:31:19
Den skal ikke mere end en time i ovn ellers bler den tør, og det er en døds synd. lidt tyttebær i sovsen hører sig til, og waldorf salat er et Must.

  -   2010-12-16 02:43:32
Hvis du nu vil have en sauce der rigtig smager af vildt så brug dog de væske der ryger i drypbakken du så fint har sat dyreryggen ovenpå og spæd til med en oxefond i stedet for mælk. Så tilsætter du fløde, blåskimmelost og ribsgele, smager til med salt og peber og når smagen er i hus, giver du kulør til din sovs er flot brun farve og lige inden servering rører du lige et par klatter koldt smør ud i din sovs ;)

  -   2010-01-01 17:19:50
Det var en rigtig god opskrift, men når sovsen skal smage af vildt , tilføjes lidt rockerfort og måske lidt mere ribsgele'

  -   2008-12-31 16:52:04
Lidt rødløg og citronpebber,mellem dyrryg og bacon gør også underværker.

  -   2008-10-17 20:02:21
65grader=rosa 75grader=gennemstegt

  -   2007-11-20 16:39:04
Man kan evtuelt også lave den i en stegepose med gullerøder pore løge hele enebær og baconet også bruge skyen til sovsen i sovsen skal der lige et drys rosmarin helst frisk og en skvat hvidvin så får i en sovs der får skoene til at falde af fødderne af fryd. En god Amarone rød til og det er perfekt

  -   2007-11-14 18:00:28
da jeg ikke har lavet waldorfsalat før mangler jeg mængden af ingredienserne

  -   2007-10-11 20:36:52
Det er bare en lækker opskrift.

  -   2007-08-01 17:45:23
Kunne godt tænke mig billed af den waldofsalat

  -   2007-03-03 11:08:22
Jeg tror den er god men vi skal have den i aften ( d 3/2-07 ) Så skal jeg nok værer sød og lægge en kommentar i denne lille bog holder.

  -   2006-12-23 08:37:09
Stegetiden må ikke være for lang. Det ødelægger det fine kød. Man kan nøjes med en time. Kødet kan efterfølgende pakkes ind i staniol og stå og hvile 15 - 30 minutter, hvorved det bliver helt mørt, gennemstækt, men samtidig bevare sin rosa og saftige karakter. Steg derfor ikke for længe i ovn

  -   2005-01-01 01:01:01
½ time. Så er det rigtig mør

  -   2005-01-01 01:01:01
kan ikke forstå at stegetiden er kun 90 minuter. Når jeg laver det plijer jeg at give det 2

  -   2005-01-01 01:01:01
Bagte rodfrugter - i stedet for æbler med gele - passer rigtig godt til denne opskrift. Stegen bliver også god, hvis den trækker ca 15 min under staniol inden udskæring.

  -   2005-01-01 01:01:01
man kan med stor fordel bruge en brik mørk chokolade istedet for blåskimmelost det er kanongodt, men pas på ikke for meget

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kan ikke bruges stegetermometer, da det vil komme i berøring med benet.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis jeg bruger stegetermometer hvad skal temperaturen så være ?

  -   2005-01-01 01:01:01
opskriften er fin, men der mangler en samlet stegetid, som jo er ca 60-70 min. mvh alanya

  -   2005-01-01 01:01:01
Knuste enebær i sivsen og evt. hen over ryggen giver også en dejlig vildtsmag.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis man skal have en rigtig vildt sauce, så tilsæt lidt blåskimmelosten eks: Høng. Den giver lige saucen en dejlig smag