Kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffelæggekage, billede 4 Kartoffelæggekage, billede 1 Kartoffelæggekage, billede 2 Kartoffelæggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kogte kolde kartofler
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
  Pynt:
Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Kartoflerne skæres i tern. Steg kartoflerne i smør på en pande ca. 2-3 min.

Pisk æg,vand, salt og peber sammen i en skål Hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skru ned for varmen, mens æggekagen stivner.

Skær tomaterne i skiver og læg dem oven på æggekagen.





karakterer:
Opskriften er vist 153648 gange,
og udskrevet 3768 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (126 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8691 (2069 kcal)
KJ pr. Pers. 2172 (517 kcal)
Vægt ialt 2210 gram
Vægt pr. Pers. 552 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 393 KJ (93 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-24 18:26:37
Hurtig,smager godt, kom basilium i porer gullerødder iog pølser mums

  -   2008-11-01 11:16:25
Stort hit hos familien. Smager godt,

  -   2008-07-17 12:36:58
rigtig dejlig sommer ret, ligger let i maven,kom 200g skinketern i og pyntede den med bacon og tomater, det gjorde retten lidt fyldigere, er også god som frokost ret.

  -   2008-05-14 10:54:50
lidt skinke i tern, lidt bacon i tern steges først i lidt margarine. 2 min. en grønsagsblading hænges i. (SUNDT!) pisk derefter æg, 1 dl vand og 1 dl mælk. salt og peber. og hæld over. sku ned for varmen. og lad æggekagen stivne. purløg og tomater over. det er bare MUMS!!!!!!!!! prøv det. smager great! :-)

  -   2008-04-15 17:12:01
Man kan også bruge rå kartofler i meget små tern, så skal de stege ca. 15 min. på panden.

  -   2008-02-04 20:03:47
Smager dejligt - vi lavede en version med lidt pepperoni og feta i og tomatsalat til.

  -   2007-11-12 07:46:12
50 GRAM MARGARINE- lige tilat få et hjertetilfælde af. Brug lidt olie og steg et stort løg i skiver (også i olie)

  -   2007-02-05 21:20:59
Nemt og suveræn god. Tilføj evt. skinke-tern eller coctailpølser

  -   2006-12-23 17:35:16
steg lidt bacon først, så behøver man ikke bruge margaring.