Kylling med ingefær, chili og hvidløg
Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling Oprindelsesland : Thailand Indsendt af : Orbit Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingekødet skæres i mindre stykker
Løg og hvidløg hakkes halvgroft
Den tørrede chili hakkes fint, eller brug en persillehakker, virker glimrende:)
Den friske ingefær rives på rivejernets grove riller, massen samles op i hånden (en god håndfuld) og presses for den værste saft, evt. skylles en gang i koldt vand og presses igen, det fjerner den bitre smag.
Kylling, løg og hvidløg svitses i 1 min., derefter tilsættes chili, ingefær og spidskommen; der svitses yderligere 1 min. Tilsæt nu vand og bambusskud, majs, vandkastanier, gurkemeje, bouillonterninger, sukker og fiskesauce. Lad det hele småkoge i 40 min. Tilsæt salt efter smag, men gør retten lidt mere salt end normalt. Servér med jasminris; drik evt. mælk til, det tager spidsen af chilien når man bliver svedt:) |
|
Opskriften er vist 135355 gange,
og udskrevet 2438 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (63 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2017-01-28 17:07:47 Rigtig god ret😀 Orbit - 2015-09-03 11:45:55 For nogen er kun lidt chili da rigeligt, men ideén med retten er at den faktisk skal være hot som lavet i Thailand, og der er mange som har vænnet sig til større styrke og sagtens kan smage alle nuancer i retten uden problemer... Men man kan da fordanske den hvis man vil :-P anonym - 2015-08-01 12:34:25 1-2 chili havde været rigeligt !! Mumsa - 2013-09-15 16:36:38 Så er der dømt gudemad, f*** det er godt med al den ingefær ditteFeen - 2010-06-08 19:34:56 det smagte fabelagtigt!! jeg kom ikke helt så meget ingefær i som opskriften anviste...men det er vel en smagssag...heller ikke helt så meget chili da jeg har børn med danske smagsløg...og en halv dåse kokosmælk i...så var den mega-mums og godkendt af både skeptisk kæreste og barn :) philip - 2008-08-18 17:42:10 den er fantastisk Orbit - 2007-09-27 19:12:03 Jeg har peppet retten op med 150g bacontern som ristes med løg og hvidløg først, desuden giver en lille dåse kokosmælk, det topper retten totalt af:) HS - 2007-07-28 18:54:19 Det er bare et genialt concept med al den ingefær anonym - 2005-01-01 01:01:01 Man kan næppe putte for meget ingefær i... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne