Kylling med ingefær, chili og hvidløg

Kylling med ingefær, chili og hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt af : Orbit

Indsendt :      Red :
Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 4 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 1 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 2 Kylling med ingefær, chili og hvidløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.udbenet kyllingekød
4 fedhvidløg
100 g.frisk ingefær
8-16 heletørrede chili (efter smag)
0.5 tsk.spidskommen
1 tsk.gurkemeje
1 løg
1 ds.majs
1 ds.bambusskud i strimler
1 ds.vandkastanjer
7.5 dl.vand
2 bouillonterning, høns
0.5 dl.olie
1-2 spsk.thai - fiskesauce
 salt
0.5 spsk.sukker
 
Opskrift:
Kyllingekødet skæres i mindre stykker Løg og hvidløg hakkes halvgroft Den tørrede chili hakkes fint, eller brug en persillehakker, virker glimrende:) Den friske ingefær rives på rivejernets grove riller, massen samles op i hånden (en god håndfuld) og presses for den værste saft, evt. skylles en gang i koldt vand og presses igen, det fjerner den bitre smag.

Kylling, løg og hvidløg svitses i 1 min., derefter tilsættes chili, ingefær og spidskommen; der svitses yderligere 1 min. Tilsæt nu vand og bambusskud, majs, vandkastanier, gurkemeje, bouillonterninger, sukker og fiskesauce. Lad det hele småkoge i 40 min. Tilsæt salt efter smag, men gør retten lidt mere salt end normalt.

Servér med jasminris; drik evt. mælk til, det tager spidsen af chilien når man bliver svedt:)





karakterer:
Opskriften er vist 135351 gange,
og udskrevet 2438 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-28 17:07:47
Rigtig god ret😀

  -   2015-09-03 11:45:55
For nogen er kun lidt chili da rigeligt, men ideén med retten er at den faktisk skal være hot som lavet i Thailand, og der er mange som har vænnet sig til større styrke og sagtens kan smage alle nuancer i retten uden problemer... Men man kan da fordanske den hvis man vil :-P

  -   2015-08-01 12:34:25
1-2 chili havde været rigeligt !!

  -   2013-09-15 16:36:38
Så er der dømt gudemad, f*** det er godt med al den ingefær

  -   2010-06-08 19:34:56
det smagte fabelagtigt!! jeg kom ikke helt så meget ingefær i som opskriften anviste...men det er vel en smagssag...heller ikke helt så meget chili da jeg har børn med danske smagsløg...og en halv dåse kokosmælk i...så var den mega-mums og godkendt af både skeptisk kæreste og barn :)

  -   2008-08-18 17:42:10
den er fantastisk

  -   2007-09-27 19:12:03
Jeg har peppet retten op med 150g bacontern som ristes med løg og hvidløg først, desuden giver en lille dåse kokosmælk, det topper retten totalt af:)

  -   2007-07-28 18:54:19
Det er bare et genialt concept med al den ingefær

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan næppe putte for meget ingefær i...