Slankeboller

Slankeboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Slankeboller, billede 4 Slankeboller, billede 1 Slankeboller, billede 2 Slankeboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
3.3 dl. Øl. let pilsner. ubeskattet. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
50 gram Gær, frisk
700 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Birkes
   
Opskrift:
Havregryn koges let med vand og salt. Lad grøden køle let, tilsæt øl.

Rør gær ud i blandingen, der derefter æltes med hvedemel. Hvor meget er en fornemmelsessag, men der skal så lidt i som muligt, men dog så meget, at dejen ikke føles klistret.
Lad den hæve i ca. 30 minutter.

Form 16 boller, drys med birkes eller sesamfrø. Lad dem efterhæve i 10 min., eller sæt dem i en kold ovn, og lad dem hæve, mens ovnen varmer.

Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 15-20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 143040 gange,
og udskrevet 3354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (86 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12315 (2932 kcal)
KJ pr. stk. 769 (183 kcal)
Vægt ialt 1474 gram
Vægt pr. stk. 92 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 835 KJ (198 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 41.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-23 22:07:54
God bolle med grød i da og fint

  -   2012-09-09 14:42:44
der er da ikke noget slankeboller over disse, men al det hvedemel

  -   2012-01-03 13:07:51
Det kan godt være I skriver at øl feder, Men tænk lige på at øllen bliver fordelt i 16 boller, så det er jo minimalt hvor meget øllet i bollerne feder.

  -   2010-12-25 20:22:28
Hvorfor dog bruge øl, istedet for almindeligt danskvand, når smagen er den samme? Og hvis de skulle være sunde, som titlen beskriver, burde der kommer andet en havregryn og mel i!

  -   2010-09-12 12:23:49
har ikke prøvet dem endnu men glæder mig til det, fordi de ser rigtig lækre ud :)

  -   2010-07-08 14:15:43
Super god opskrift på nogle lækre og luftige boller.

  -   2009-01-12 21:16:37
prøv dem de er rigtig lækre. dejen er meget lind så det er en god ide at sætte dem på bagepladen med en ske. drys evt. bagepladen med mange solsikkekerner inden bollerne kommer på - mums

  -   2008-07-04 12:52:40
Bollerne her er helt i top!!,,, syndes i ska prøve dem, de er bare SÅÅ gode.. Er i ik enige ?? Selv om nogen af jer mener at øl feder, syndes jeg man for en helt vildt god smag...

  -   2008-04-20 22:13:13
Nok ikke den mest slankende bolle, men helt sikkert værtens mest velsmagende, tak

  -   2007-02-22 10:25:03
Der er ikke fedt i øl. Der er alkohol. Og i en øl er der ca 90kacl - aka svarende til 80g kylling

  -   2005-01-01 01:01:01
Øl er fedende, der er lige så meget fedt i en øl som der er i et stykke wienerbrød.

  -   2005-01-01 01:01:01
de er rigtig gode spiser 1 hver dag kun til forkost, det er ik så tit jeg er sulten til aften spiser aftens mad kl 20:00 nu før er jeg ik sulten

  -   2005-01-01 01:01:01
Hmm, skal der ikke lidt grof mel i?

  -   2005-01-01 01:01:01
Nu kan jeg læse, at der er mange ideer og gode råd om, hvilke indgredienser, der feder og hvilke, der ikke gør, men det er helt korrekt, at en grovere melsort er at fortrække, men at hvis I vil tabe Jer, så burde i slet ikke spise hvidt brød, men købe rugbrød istedet. Det er såment ikke fordi bollen i sig selv er fedende, men det mætter ikke længe, indeholder ikke mange fibre-altså højner ikke forbrændingseffekten og man er som regel mere tilbøjelig til at bruge knap så sunde smørbare varer på boller frem for rugbrød. MEN som en af Jer skriver, så er en enkelt om dagen ingen skade til, men alt med måde og eftertanke..

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis man er ked af de langsomt nedbrydelige kulhydrater som hvedemel, kan man sagtens som en anden foreslog bruge en grovere melsort. Men boller kan altid formes med bageskeen, de behøver ikke æltes op i hænderne, bare røres lind med skeen. Lidt ligesom når man laver frikadeller. Så sparer man da lidt hvedemel.

  -   2005-01-01 01:01:01
Øl er IKKE fedende.... Der er i en god øl ca. 160 kal. fordelt på 16 boller er jo kun 10 kal. pr. stk. Jeg er ved at lave dem lige nu... glæder mig til at prøve.... Jeg tror jeg laver halvdelen med rosiner.... bare for magens skyld.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har læst at hvedemel feder dette lyder ikke som en slanke opskrift er der nogen der har haft held med dem

  -   2005-01-01 01:01:01
prøv istedet for øl at tilsætte en danskvand det har samme effekt men ingen kalorier

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis I tæller points fra WeightWatchers, så tæller de her boller 3 points pr stk., hvis halvdelen af melet byttes med groft rugmel - ellers 2,7 points som opskriften er.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvis I tæller points fra WeightWatchers, så tæller de her boller 3 points, hvis halvdelen af melet byttes med groft rugmel - ellers 2,7 points som opskriften er.

  -   2005-01-01 01:01:01
Brugte ca halvt hvedemel og groft rugmel - såbliver de lidt grovere og mætter mere og længere...

  -   2005-01-01 01:01:01
De er nemme, ungerne elsker dem - selv de små, og så mætter de ien evighed med lidt dreszsing,salat og pålæg... PRØV DEM!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvorfor er det at bollerne her bliver kaldt slankeboller? Ved ikke meget om hvad der er sundt osv, men ingridienserne, er det dem der skal vaere gode for slankedage??

  -   2005-01-01 01:01:01
jo de lyder ret gode dem vil jeg prøve

  -   2005-01-01 01:01:01
kvalitet! øl i bollerne det må j prøve!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jo øl feder, men hvis du spiser en bolle om dagen, og du er på slankekur, skader det ikke spor. Man må godt få øl-i små mængder!

  -   2005-01-01 01:01:01
det siger jeg også feder øl ik

  -   2005-01-01 01:01:01
altså er øl ikke fedende??

  -   2005-01-01 01:01:01
skønno

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig lækre boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
de er bare gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Det lyder for blæret at der skal øl i bolerne, jeg vil gå hjem og bage dem med det samme.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanon

  -   2005-01-01 01:01:01
super