Gyros

Gyros, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gyros

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     
Gyros, billede 4 Gyros, billede 1 Gyros, billede 2 Gyros, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Lammekød, hakket
1 spsk. Tomatpure 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Bredbladet persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Ælt lammefarsen med tomatpure, hakket hvidløg, godt med salt og hakket bredbladet persille.

Form farsen til 10-12 kugler eller en lidt mere aflang kebab-facon og placer dem på en bagerist. Kebabberne skal have ca. 15 min i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn - sæt en bradepande nedenunder til at tage fedtet der drypper af (en hel del).

Ønsker du en endnu mere mellemøstlig smag end den som hvidløg/persille-blandingen giver, kan du tilsætte kødfarsen 1 tsk. kanel, 1 tsk. koriander og en smule nelliker.





karakterer:
Opskriften er vist 106457 gange,
og udskrevet 907 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3826 (911 kcal)
KJ pr. Pers. 956 (227 kcal)
Vægt ialt 543 gram
Vægt pr. Pers. 135 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 704 KJ (167 kcal)
Protein 17.3 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 1.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-24 09:32:14
Det har ikke en skid med gyros at gøre. Det kan måske gå som græske frikardeller.

  -   2011-07-10 18:09:44
Ved ikke om man kan kalde opskriften for ringe, men det er nu nok nærmere kebab end gyros.

  -   2010-10-30 12:02:57
Ekstremt ringe...det har intet med gyros at gøre,dette er en simpel farsret! Gyro: Græsk udtryk for at dreje/rotere. Rigtig gyros laves af lam på spyd over åben ild.Når det er færdigstegt skæres der tynde skiver af ydersiden,resten forbliver over varmen og skæres efterhånden som det er nok.

  -   2008-08-26 20:54:56
genial opskrift prøv den nu bare