Gyros
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ælt lammefarsen med tomatpure, hakket hvidløg, godt med salt og hakket bredbladet persille.
Form farsen til 10-12 kugler eller en lidt mere aflang kebab-facon og placer dem på en bagerist. Kebabberne skal have ca. 15 min i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn - sæt en bradepande nedenunder til at tage fedtet der drypper af (en hel del). Ønsker du en endnu mere mellemøstlig smag end den som hvidløg/persille-blandingen giver, kan du tilsætte kødfarsen 1 tsk. kanel, 1 tsk. koriander og en smule nelliker. |
|
Opskriften er vist 106457 gange,
og udskrevet 907 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Kalle - 2014-10-24 09:32:14 Det har ikke en skid med gyros at gøre. Det kan måske gå som græske frikardeller. Per - 2011-07-10 18:09:44 Ved ikke om man kan kalde opskriften for ringe, men det er nu nok nærmere kebab end gyros. Kokken - 2010-10-30 12:02:57 Ekstremt ringe...det har intet med gyros at gøre,dette er en simpel farsret! Gyro: Græsk udtryk for at dreje/rotere. Rigtig gyros laves af lam på spyd over åben ild.Når det er færdigstegt skæres der tynde skiver af ydersiden,resten forbliver over varmen og skæres efterhånden som det er nok. anonym - 2008-08-26 20:54:56 genial opskrift prøv den nu bare |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne