Hvid chokoladekage med pistacienødder

Hvid chokoladekage med pistacienødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hvid chokoladekage med pistacienødder, billede 4 Hvid chokoladekage med pistacienødder, billede 1 Hvid chokoladekage med pistacienødder, billede 2 Hvid chokoladekage med pistacienødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 tsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
100 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
25 gram Pistacienødder, usaltede
   
Opskrift:
Hak chokoladen, og smelt den i mikroovnen eller over vandbad.

Rør smør og sukker sammen, rør æggene i. Rør chokoladen i. Vend appelsinskal og vaniljesukker. Bland melen og bagepulver, og vend det i sammen med appelsinsaften. Kom dejen i en 22x30 cm bradepande foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 grader C. alm. ovn på midterste ovnribbe.
Afkøl kagen.

Glasur:
Hak chokoladen. Giv mælk, sukker og smør et opkog. Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 minutter. Pisk så glasuren godt sammen. Glasuren er smørbar, når den er afkølet. Den løber godt ud, mens den endnu er lunken.

Fordel glasuren over kagen. Drys pistacienødder over.





karakterer:
Opskriften er vist 134070 gange,
og udskrevet 2764 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (76 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18345 (4367 kcal)
KJ pr. Pers. 1528 (363 kcal)
Vægt ialt 1276 gram
Vægt pr. Pers. 106 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1437 KJ (342 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 20.8 gram
Kulhydrat 33.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-05-24 10:13:12
PS 5 stjerner ;)

  -   2014-05-24 10:12:43
Fantastisk kage til børne fødselsdag f.eks med grøn frugt farve og grøn glassur og plastik fodbold figurer. Ungerne elsker kagen. Jeg putter dog ikke appelsin skal i ;) Velbekomme

  -   2013-04-24 19:58:14
250 g creme frice 38 % og 200 g hvid smelte chokolade

  -   2012-08-19 21:34:15
Virkelig lækker kage, som jeg brugte til at lave en hello kitty kage med blåbær/hvid chokolademousse mellem. Virkelig god sammenblanding. Kan klart anbefales. Ikke sidste gang jeg har brugt denne opskrift.

  -   2012-03-20 09:07:45
Pistatcienødder uden salt kan ofte købes hos de små udenlandske grønthandlere

  -   2011-01-28 13:19:18
er der mug på???

  -   2009-12-06 21:51:34
har puttet lidt ekstra hvid chokolade i, og lidt grovt hakket mørkchokolade.. og undværret pistacienødder. :) smager meget godt

  -   2009-08-09 21:29:50
Har ikke kundet opdrive pistacienødder uden salt så har bare brugt hakket hasselnødder

  -   2009-06-09 20:05:42
behøver man pistacienødder?

  -   2008-07-13 15:36:48
Konsistensen er lækker. Den smager nu ikke af så meget - mest af æg og en smule af appelsin. Synes ikke, jeg kan smage chokoladen.