Indbagt pizza
Hovedingrediens : Kylling - Kyllinginderfilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tomatsauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 minutter. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør". Fyld: Steg baconternene på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i mindre stykker i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Skær tomaterne i tynde strimler. Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir. Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå fyldet og ost. Luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum. |
|
Opskriften er vist 228742 gange,
og udskrevet 6786 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (168 stemmer) |
|
Kommentarer pianorgaard - 2013-03-06 19:47:14 syns pizzadejen bliver og brødagtig, slet ik luftig Pizza lover - 2012-11-11 12:02:30 Kan man godt bruge almindeligt mel? Mette - 2012-04-23 22:50:39 den ser super god ud, så den vil jeg da lige prøve at lave til mig og kæresten i weekenden. ! :) Julie - 2011-06-08 17:17:28 Smager meget lækkert. Men minder mig ikke rigtig om en pizza - smager mere som en indbagt sandwich eller sådan noget. Måske er det chilisaucen, der gør det. Jeg var nervøs for, om sådan en enkel indbagt pizza var nok til to mennesker, men der var rigeligt - der er meget fyld i. Super seje - 2011-02-06 15:48:57 Prøv med noget oregano og karry og evt. brocoli mums Laura - 2010-12-23 18:52:37 Camilla: Duk an pensle dejen med en smule olie. camilla - 2010-05-15 19:51:52 nogen ider hvordan man ikke får brødet hårdt. (hvordan får man den blød lige som når man køber den?) Trine T - 2010-05-06 17:57:18 Super god. Det er endnu den bedste pizza (tomat) sovs jeg endnu har prøvet, den er helt godkendt her hjemme fra, til både pizza snegle, alt mini pizzaer, pizza både og indbagte pizza'er.....mums sandra - 2009-10-14 14:39:51 en pizza der er værd at prøve. den er lækker. Rune - 2009-03-25 13:07:49 vi tar den til skoleprojekt nice opskrift mayn. anonym - 2008-04-05 15:18:31 God opskrift...mmmmmm har lavet den her pizza mange gange. 5 ud af 5 stjerner steen - 2007-05-22 11:51:06 jea,,, homis,, den er bare 2tal for street god.. den for så meget street respekt,, Momsemor - 2005-01-01 01:01:01 Wow! Jeg har aldrig smagt sådan en god pizza. Jeg tror jeg er blevet fortryllet! Pizza-freak - 2005-01-01 01:01:01 Jeg er lige blevet forelsket i en inbagt pizza.. <33 Karina - 2005-01-01 01:01:01 Lidt mere bacon ville ikke skade. Ellers udmærket! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne