Pot au feu - Fransk kødsuppe

Pot au feu - Fransk kødsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebryst

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 kg.oksebryst, skåret i ca. 5 x 5 cm stykker
 nogle okseben
2 gulerødder
½ selleri
1 pastinak
2 porrer
2 løg
5 l.vand
1 bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
 salt
 hele peberkorn
 
 grøntsager til servering, feks.: gulerødder i skrå skiver, porreringe, kartoffeltern, grofthakket persille.
 
Opskrift:
Oksebryst og ben lægges i gryden, kold vand hældes på og bringes i kog. Skummes omhyggeligt. De groft delte grøntsager tilsættes. Når suppen igen har kogt op skummes endnu engang. Tilsæt salt og hele peberkorn og kog sagte under låg i 2 - 3 timer afhængig af kødkvalitet. Tag kød og grøntsager op og si suppen. Stil den evt. koldt, så fedtet kan skummes af. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt grøntsagerne, beregnet til serveringen, og kog i ca. ½ time. Fjern ben fra kødet, som serveres for sig eller i suppen.

Serveres rygende varm overstrøet med groft hakket persille. I den sidste ½ time medkoges grøntsagerne til serveringen. Skum evt.

Tips:

Pot au Feu betyder - gryde på ilden - og er klassisk fransk hverdagsmad.





karakterer:
Opskriften er vist 28268 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu