Broccoliterrine med valnødder og ost
Hovedingrediens : Kål - Broccoli Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Broccolien deles i buketter og koges i letsaltet vand i 10 - 15 minutter, til buketterne er helt møre.
Blomkålsbuketterne koges ligeledes i letsaltet vand, til de er knap møre. Alle ingredienserne undtagen blomkål, valnødder og ost hældes i foodprocessoren eller blenderen. Eller broccolien pureres gennem en sigte og røres sammen med de øvrige ingredienser. Halvdelen af broccolimassen hældes i en bageform (ca. 1 liter). Blomkålsbuketter og valnødder fordeles i formen, og den revne ost drysses over. Resten af broccolimassen hældes over, og formen dækkes med stanniol. Bages i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader C alm. ovn. Sovs: Blommerne tages forsigtigt ud af de hårdkogte æg, og hviden hakkes fint. Creme fraichen røres med krydderier, revet æble, hakket persille og æggehvide. Æggeblommerne rives på den fine side af råkostjernet som pynt på saucen eller retten. Retten serveres med en god salat og grovboller. Terrinen kan også anvendes som forret skåret i skiver, serveret portionsanrettet på røde salatblade og pyntet med den kolde creme fraiche-sovs, reven kogt æggeblomme og eventuelt en dusk frisk dild. |
|
Opskriften er vist 24723 gange,
og udskrevet 403 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne