Poelsehorn

Poelsehorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
FrokostRet : Frokost - Pølsehorn

Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Poelsehorn, billede 4 Poelsehorn, billede 1 Poelsehorn, billede 2 Poelsehorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
500 gram Pølser
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i den lune væske (ca.30 grader)
De øvrige ingredienser (ikke pølserne) og 2/3 af melet tilsættes.
Dejen æltes godt og der tilsættes yderligere mel, til dejens konsistens er passende. (Dejen skal klæbe lidt til hænder og bord).
Efter æltningen hviler dejen tildækket i ca. 15 minutter.

Dejen formes som til 2 franskbrød. Hviler igen 15 minutter.

Dejstykkerne udrulles til firkanter ca. 15 x 60 cm. Disse skæres ud i trekanter, ca. 12 stk. hver.

Pølserne deles i 3 og der lægges et stykke pølse på den brede side af trekanten, som rulles sammen om pølsen. Pølsehornene efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 minutter.

Pølsehornene pensles med æg og drysses evt. med birkes eller sesamfrø. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader C alm. ovn ca. 15 minutter på midterste rille.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pølsehorn

karakterer:
Opskriften er vist 122148 gange,
og udskrevet 3710 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16118 (3837 kcal)
KJ pr. stk. 671 (159 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. stk. 60 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1106 KJ (263 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 13.2 gram
Kulhydrat 28.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-30 12:46:01
Vil prøve dem. Men hvis de skulle være beregnet til mælkeallergier, så hjælper det jo ikke noget der er margarine i :/

  -   2012-04-11 17:49:40
Prøver i dag D 11/4/2012.og lave dem med ost i :-)

  -   2010-03-18 14:28:23
den er rigtig god :D

  -   2010-02-26 14:51:59
Ved mange forslår Ketchup - men vil dog hellere benyt senep sød Gir en langt bedre smag med dej og pølsen sammen

  -   2010-01-20 16:53:19
super gode pølsehorn, men jeg vil foreslåg at man propper lidt ketchup i, det gør dem ikke så "tøre". men ellers gode. :)

  -   2010-01-06 17:11:04
de er ret gode men ikke videre specielle

  -   2009-10-21 20:19:00
Nam nam de er altså bare rigtig gode:)

  -   2008-07-30 18:00:24
Det er bare den BEDSTE opskrift på pølsehorn!!

  -   2008-02-25 09:12:46
Brug halve polser og du kan nemmere forme brodet omkring polsen som et horn. :)

  -   2007-06-24 14:34:37
Prøv at putte en anelse kardemomme i dejen, det giver lige piftet!

  -   2005-01-01 01:01:01
et godt forslag: Før pølsen ligges på dejen kan man smøre et lag ketchup på. Det gør hornet mere friskt og lækkert at sætte tænderne i!