Aspargestærte med rejer
Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak det kolde smør ud i melet og ælt dejen let sammen med creme fraiche og salt. Lad den hvile køligt i ca. 1 time.
Rul den ud og læg den i en tærteform. Tryk dejen fast i kanten og prik bunden godt med gaffel. Sæt formen i en 200 grader varm alm. ovn i 15-20 minutter, til tærtebunden har fået lidt farve. Skær hovederne af asparges og skær stilkene i 3 cm lange stykker. Hæld stilkene i kogende letsaltet vand og kog dem i 1 minut. Hæld hovederne i og kog kun lige op. Spul aspargesene kolde med koldt vand gennem en sigte og tør dem i køkkenrulle. Tør de pillede, letoptøede rejer og bland asparges, rejer og ærter i tærten. Pisk æg, creme fraiche, piskefløde, paprika, salt og peber sammen og hæld æggemassen over fyldet. Pisk rundt, så alt er godt blandet. Drys evt. mandelflager øverst og sæt formen i den 200 grader varme ovn i 35-40 minutter, til æggemassen er hævet op, let stivnet, og alt er varmt. Flyt fadet højere op de sidste 5 minutter, hvis overfladen skal have mere farve. Spis grøn blandet salat til. Tips: Luksusretten kan bruges som hovedret til 4 eller som forret til 6. Den er også god til buffet eller til en festfrokost. Man kan drysse med pinjekerner i stedet for mandelflager. Drys af blå birkes ser også pænt ud. I stedet for asparges kan man også bruge små broccolibuketter. |
|
Opskriften er vist 130722 gange,
og udskrevet 4405 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne Devantier - 2018-09-05 15:11:37 Kan man fryse den? Emmabj - 2012-01-27 17:07:04 kan man bruge noget andet end ærter? tænker tomater eller champignon måske? :) RejeDudeInden - 2011-05-10 15:56:42 Det smager altså også rigtig godt med lidt citronskal (skyllet grundigt selvfølgelig)i fyldet ;D Per - 2008-05-11 09:38:55 PÅ billedet har vi brugt et 27 cm. i diameter tærtefad, og det kunne kun lige være heri. Per - 2008-05-11 09:37:38 Rejerne bør være helt optøede og afdryppede eller presset fri for væde, aspargesene skal også tørres meget omhyggeligt da begge dele afgiver en del væde. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne