Tungepølser
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Sværene koges langsomt og ikke for meget, derefter hakkes disse gennem 2 mm. skiven på kødhakkeren og kommes medens de endnu er varme i æltetruget.
Det ansaltede blod røres nu godt sammen med sværene, samtidig med at salt, salpeter, sukker og krydderier tilsættes.
Når det hele er godt sammenæltet, kommes de skårne, skoldede endnu varme spækterninger op i massen og det hele røres grundigt sammen
Massen fyldes nu med hænderne i godt udblødte oksebundender på en måde, at man først tager lidt masse og fylder i termen, dernæst tager men 2 eller 3 beviklede tunger og stikker ned i massen skiftevis med tingeroden op- eller nedefter, så igen lidt masse og dernæst 2-3 tunger. Pølserne må dog ikke være for stramme, når de afbindes. Dernæst koges pølserne 3-4 timer på 84-90 grader, og når dette er sket, presse pølserne let flade på et køligt sted. Når pølserne er godt gennemkolde, aftørres de og røges med kold røg, 1-2 fyr. |
|
Opskriften er vist 12904 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne