Leverpølser (faste)

Leverpølser (faste), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.svinelever, skoldes
3 kg.sener, hoveder, hjerter og lignende, koges
6 kg.spækterninger, store
3 kg.fersk, fedtafpuds
2 kg.svære, koges
 
392 g.løg. Svitsede
392 g.salt
500 g.sød eller skummet tørmælk
2 spsk.maggi krydderi ca 50 cm3
56 g.krydderiblanding
 
 Krydderiblanding til leverpølser nr II:
100 g.stødt hvid peber
25 g.Muskatnød, stødt
25 g.ingefær
25 g.timian
12½ g.merian
10 g.allehånde
 
Opskrift:
Leveren og de svitsede løg drejes 2 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren, ligeså med det kogte affald. Derimod drejes de kogte svære 4 gange gennem den fineste skive på kødhakkeren. Leveren udrøres med lidt suppe i hurtighakkeren, og samtidig tilsættes salt, tørmælk, maggi og krydderiblanding. Derefter kommes det kogte affald og sværene i, derefter fedtafpudset, og når det hele er pisket godt sammen, æltes de skårne spækterninger i massen, helst med hænderne. Dog kan spækterningerne også køre nogle gange med massen i hurtighakkeren.

Farsen stoppes nu i sofedtender eller skævtasrme og koges ca 50-60 minutter ved 81-84 grader.

Pølserne afkøles nu godt, og dagen efter røges de pænt lysegule. Nogle kan også stoppes i brede oksekrogtarme og drejes i ringe. Disse koges ca 40-60 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 14947 gange,
og udskrevet 202 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-01-24 14:38:31
Har ikke prøvet den, men det er en gevaldig portion ;-))