Fede leverpølser

Fede leverpølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.griselever, skoldes let
1 kg.fedtafpuds, fast, gerne røget
1 kg.svineflomme
 
4 g.krydderiblanding, pr. kg. af alt
12 g.sukker, pr. kg. af alt
25 g.løg, svitses i fedt, pr. kg. af alt
22 g.ansjoser, pr. kg. af alt
25 g.salt pr. kg. af alt
 citrondråber
 
 winerpølsekrydderiblanding:
100 g.peber
75 g.Muskatnød, stødt
15 g.kardemomme
10 g.paprika
 
Opskrift:
Det hele hakkes hver for sig gennem 3 mm skive på wolfen, og leveren kommes i hurtighakkeren sammen med krydderier, farve, salpeter og sukker og hakkes nogle få gange rundt. Så kommes fedtafpudset op og hakkes også nogle gange rundt, og til sidst hakkes flommen i. Først når det hele er omtrent færdighakket, kommes saltet i og hakkes et par gange rundt i farsen, til det hele er godt blandet.

Den færdige fars sprøjtes i skævtarme eller svinefedtender. Kogetiden afhænger af tykkelsen på pølserne, men vil være ca. 50-60 min ved 72-80 grader. Under kogningen må pølserne fligtigt vendes, og dette må også foretages under afkølingen som sker i rindende vand. Når pølserne er gennemkolde, røges de lysegule i kold røg.





karakterer:
Opskriften er vist 18349 gange,
og udskrevet 254 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-15 21:07:47
Endelig en fagmand.5stjerner