Mortadelpølse

Mortadelpølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalvepillekød, ansaltet
1 kg.flæskekød, ansaltet
2 kg.skårne spækterninger
 
166 g.kartoffelmel, pr. kg. af kødet
 
84 g.hvedemel, pr. kg. af kødet
 
3 g.opløst farve, pr. kg. af kødet
 
12 g.krydderiblanding, pr. kg. af kødet
 
 skinkelage
 tungeterninger, halvt så mange som spæk
 pistacier
 trøfler
 
 Malakoffkrydderiblanding:
32 g.peber
8 g.koriander
8 g.Muskatnød, stødt
4 g.ingefær
4 g.merian
 
Opskrift:
Kødet hakkes gennem 3 mm skive på wolfen og udrøres i hurtighakkeren med vand, lidt saltlage, melet, farven og krydderierne, til det har en passende konsistens, nu kommes farsen op i æltetruget eller i en balje, og her æltes farsen sammen med spækterningerne, som forud er skolede i kogende vand, så at de ikke afsætter fedt eller hænger sammen. Det hele æltes godt, så terningerne er ordentlig fordelt i farsen og stoppes nu ud i passende tykke kviebundender, dog ikke for faste og for lange.

Fire pinde lægges langs pølsen, og denne snøres med sejlgarn. Pølserne hænges nu på et lunt sted 2-3 timer for at trække kulør og røges derefter i varm røg ca. 2-3 timer, til de er brune og gennemrøgede.

De koges nu ved 81-84 grader i 1½-2 timer. Optaget af kedlen aftages pindene, og der påsættes hjælpestropper, derefter aftøres pølserne med rent stykke og lakeres med pølselak, mendens de endnu er varme.





karakterer:
Opskriften er vist 12863 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-19 21:49:30
hvad er det for en farve og hvor får man fat i den. ellers ser det jo fint ud jeg vil prøve. hvor får man fat i et passende stykke tarm.