Mortadelpølse
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Kødet hakkes gennem 3 mm skive på wolfen og udrøres i hurtighakkeren med vand, lidt saltlage, melet, farven og krydderierne, til det har en passende konsistens, nu kommes farsen op i æltetruget eller i en balje, og her æltes farsen sammen med spækterningerne, som forud er skolede i kogende vand, så at de ikke afsætter fedt eller hænger sammen.
Det hele æltes godt, så terningerne er ordentlig fordelt i farsen og stoppes nu ud i passende tykke kviebundender, dog ikke for faste og for lange.
Fire pinde lægges langs pølsen, og denne snøres med sejlgarn. Pølserne hænges nu på et lunt sted 2-3 timer for at trække kulør og røges derefter i varm røg ca. 2-3 timer, til de er brune og gennemrøgede. De koges nu ved 81-84 grader i 1½-2 timer. Optaget af kedlen aftages pindene, og der påsættes hjælpestropper, derefter aftøres pølserne med rent stykke og lakeres med pølselak, mendens de endnu er varme. |
|
Opskriften er vist 12858 gange,
og udskrevet 176 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Erland - 2011-01-19 21:49:30 hvad er det for en farve og hvor får man fat i den. ellers ser det jo fint ud jeg vil prøve. hvor får man fat i et passende stykke tarm. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne