Fårespegepølse
Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Det forsaltede kalvekød blandes med farve og hakkes gennem 3 mm skive på wolfen og kommes derefter i hakkemaskinen, hvor det hakkes ganske let sammen med det øvrige salt, sukker, salpeter og stødt hvid peber.
Denne forhakkede kalvefars trykkes nu fast sammen og sættes i kølerum +1 til +4 grader i ca 24 timer. Det forsaltede fårekød hakkes gennem 20 mm skiven på wolfen og stilles ligeledes i kølerum i ca 24 timer. Derefter tages alt ud, og medens det endnu er koldt, hakkes det afkølede, skårne faste fårefedt sammen med kalve- og fårekød. Farsen æltes derefter grundigt igennem og formes med det samme. Stopningen kan f.eks. ske i okseskæver 60-65 mm. eller i kviebundender 90-105 mm. Efter saltningen fortøres pølserne, denne tørring må udføres sådan, at fugtigheden stadig kan få lejlighed til at afgive fra pølserne. Når pølserne er færdigtørrede og hvide saltudslagne, hænges de i røgovnen og røges i kold røg (17-21 grader), til de er gennemrøgede |
|
Opskriften er vist 20734 gange,
og udskrevet 350 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne