Fårespegepølse

Fårespegepølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.rensorteret kalvekød, ansaltet med 15 g. salt 0.33 g. salpeter (3 mm skive)
 
3 kg.fårekød (bryst + bov og bagkød med fast fedt, ansaltet som ovenstående (20 mm skive)
 
500 g.skåret fast fårefedt
 
80 g.salt 20 g. salt pr. kg. kalve- og fårekød, tilsættes ved hakningen
 
4 g.salpeter, 1 g. salpeter pr. kg. kalve- og fårekød
 
32 g.sukker, 8 g. sukker pr. kg. kalve- og fårekød
 
12 g.stødt hvid peber, 3g. pr. kg. kalve- og fårekød, tilsættes ved hakningen
 
0.33 g.farve pr. kg. kalvekød, tilsættes før hakningen
 
Opskrift:
Det forsaltede kalvekød blandes med farve og hakkes gennem 3 mm skive på wolfen og kommes derefter i hakkemaskinen, hvor det hakkes ganske let sammen med det øvrige salt, sukker, salpeter og stødt hvid peber.

Denne forhakkede kalvefars trykkes nu fast sammen og sættes i kølerum +1 til +4 grader i ca 24 timer.

Det forsaltede fårekød hakkes gennem 20 mm skiven på wolfen og stilles ligeledes i kølerum i ca 24 timer.

Derefter tages alt ud, og medens det endnu er koldt, hakkes det afkølede, skårne faste fårefedt sammen med kalve- og fårekød. Farsen æltes derefter grundigt igennem og formes med det samme. Stopningen kan f.eks. ske i okseskæver 60-65 mm. eller i kviebundender 90-105 mm.

Efter saltningen fortøres pølserne, denne tørring må udføres sådan, at fugtigheden stadig kan få lejlighed til at afgive fra pølserne.

Når pølserne er færdigtørrede og hvide saltudslagne, hænges de i røgovnen og røges i kold røg (17-21 grader), til de er gennemrøgede





karakterer:
Opskriften er vist 20734 gange,
og udskrevet 350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu