Flæskesalami
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Det forsaltede kalvekød blandes med farve og hvidløg og hakkes gennem 3 mm skiven på wolfen og kommes derefter i hakkemaskinen, hvor det hakkes ganske let sammen med det øvrige salt, sukker, salpeter og stødt hvid peber.
Denne forhakkede kalvefars trykkes nu fast sammen og sættes i kølerum ved +1 til +4 grader i ca 24 timer. Det forsaltede flæskekød hakkes gennem 20 mm. skiven på wolfen og stilles ligeledes i kølerum i ca. 24 timer. Derefter tages alt ud, og medens det endnu er koldt, hakkes det afkølede, skårne, faste spæk sammen med kalve- og flæskekød samtidig med at man eventuelt tilsætter hel peber. Farsen æltes derefter grundigt igennem og formes i boller, disse må ligge i kølerum, såfremt de ikke stoppes med det samme. Stopningen kan f.eks. ske i okseskærver 60-65 mm eller i kviebundender 90-105 mm. Pølserne tørsaltes derefter i ca 24 timer og lagesaltes derefter i 20 grader beaume-lage. Pølserne stoppede i skævtarme, saltes i 8-12 dage, og stoppede i kviebundender 16-21 dage. Efter saltningen fortøres pølserne, denne tørring må udføres sådan, at fugtigheden stadig kan få lejlighed til at afgive fra pølserne. Når pølserne er færdigtørrede og hvide saltudslagne, hænges de i røgovnen og røges i kold røg (17-21 grader), til de er gennemrøgede |
|
Opskriften er vist 16885 gange,
og udskrevet 280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2007-02-07 14:22:20 Dette er ikke en opskrift for alm. forbrugere. Salpeter eller nitritsalt må ikke sælges længere og opskriften er kun til slagtere. Det er de færreste private der har en baume-lage saltemåler!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne