Jordskokgratin med svampe

Jordskokgratin med svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jordskokgratin med svampe, billede 4 Jordskokgratin med svampe, billede 1 Jordskokgratin med svampe, billede 2 Jordskokgratin med svampe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
300 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kalvebouillon brun 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Jordskokkerne skrælles, halveres hvis de er meget store, koger mør i saltet vand i ca. 10 minutter og drypper af i en sigte. Lægges i et smurt ovnfast fad.

Svampene hakkes groft, og damper i fedtstoffet i nogle minutter sammen med finthakket løg, krydres, melet pudres over, og der tilsættes vand, kalvefond og piskefløde, og det hele koger godt igennem for svag varme ca. 10 minutter.

Fordeles over jordskokkerne og drys evt. lidt ost over.

Gratineres midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10 minutter.

Giv evt. skivet skinke eller pølse til eller en tomatsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 58736 gange,
og udskrevet 1850 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4469 (1064 kcal)
KJ pr. Pers. 1117 (266 kcal)
Vægt ialt 1228 gram
Vægt pr. Pers. 307 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 364 KJ (86 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu