Mortensgås med æble- og sveskefyld
Hovedingrediens : Gås - Gås hel Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den rensede gås drysses indvendig med krydderierne og fyldes med æblebåde og svesker.
Gåsen gnides udvendig med lidt salt, lægges med ryggen opad på den smurte ovnrist over bradepanden og stilles i en kold ovn.
Ovnen stilles på 160 grader C. alm. ovn. Hæld 1 1/2 liter kogende vand i bradepanden.
Vend gåsen efter 1 time. Efter 5-5 1/2 time, hældes vand og afsmeltet fedt af bradepanden. Ovnen stilles på 250 grader C. alm. ovn og gåsen brunes. Sauce: Brun hals og indmad i en gryde. Dæk det med suppe og kog det i én time. Si skyen fra og tilsæt skyen fra bradepanden. Jævnes, smages til og farves med kulør. Serveres med Rødkål og hvide el. brunede kartofler. |
|
Opskriften er vist 51428 gange,
og udskrevet 2374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (29 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-01-03 14:16:18 Prøvede denne opskrift med en gås der vejede 5600 gr. Fulgte opskriften slavisk - gåsen var færdig 2 timer FØR den beskrevne tid. www.hulen16.dk - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har prøvet denne opskrift masser af gange og den slår aldrig fejl. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne