Naanbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt æg, yoghurt, olie, salt og sukker.
Bland bagepulveret i melet og tilsæt dette gærblandingen. Alt arbejdes sammen til en dej. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 30 minutter. Dejen æltes hurtigt igennem, evt. tilsættes lidt mere mel, hvis den virker for klæbrig. Del dejen i 6 stykker og rul dem ud til store, flade kager, som lægges to og to på smurte plader. Lad dem efterhæve 25 minutter, Bag dem, en plade af gangen, ved 275 grader C. alm. ovn i ca. 4 minutter. Brødene skal have brune fregner, så slut evt. grillen til de sidste minutter af bagetiden. |
|
Opskriften er vist 232619 gange,
og udskrevet 7104 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (91 stemmer) |
|
Kommentarer ulla - 2020-04-01 15:40:24 mig bekendter naanbrød uden gær. Rigtige naanbrød er meget flade. Dem spiste vi til alt, da vi var i Indien :) anonym - 2014-12-10 17:08:36 Kan disse fryses og vil i så først olierer dem når de tøes op igen?? Marie - 2014-11-27 18:01:53 Det var nok en af de bedste naanbrød, jeg nogensinde har smagt!! Jeg prøvede da jeg lavede dem 4 gang, at suplere med lidt paprika, og det giver altså en supergod smag. Men tusind tak for opskriften, den var en succes her i hjemmet :-) Hende der elsker Naanbrød - 2014-08-07 15:48:33 Hvor mange personer svare de 6 brød til? Leif Trudslev - 2013-08-31 20:35:32 For at få brødene tynde som de "rigtige", trykker jeg dem helt flade på bagepladen, når de har efterhævet, altså lige inden de går i ovnen. Katrine - 2013-06-05 19:16:43 Uhm, præcis lige så godt som jeg håbede på. Tak for opskriften! - Jeg rullede bare dejen ud til én stor firkant, på størrelse med en stor bradepande. Efter sidste hævning, trykkede jeg fordybninger i dejen med fingrene inden jeg penslede med olie. 12-14 min. i ovnen. jørgen - 2012-06-18 12:02:13 Jeg undlod bagepulver, da ting med bagepulver helst skal i ovn med det samme og derfor lod gæren hæve. Måske skulle man prøve at blande lidt krydderier i dejen for at give lidt smag. jeg prøver med lidt korianderfrø og lidt tørret. seasondressing ovenpå inden bagningen men jeg synes jeg manglede nogen smag . ellers var de meget lækre i konsistens. karoline.bering - 2012-03-26 19:59:36 naanbrød er meget nemt og lave og smager fantastisk mhhh Rikke - 2010-11-14 15:48:58 Rigtig gode til suppe hvis man drysser kryderi på dem inden man putter dem i ovnen. bageren - 2010-02-23 18:19:53 de er da rigtig gode vis man lige smider lidt hvidløg og chilli i dem privatdag - 2009-07-19 00:20:43 hold da op hvor er de bare gode, prøv at pensle dem med olivenolie og drys med en mexicansk grill-krydderi fra HEDEBOGÅRD som man kan købe i Tigern.... Det kan varmt anbefales...... Joan - 2009-07-17 16:29:54 For at få en dejlig krydret version af naan: Bland 1 tsk hvidløgspulver, 1 tsk stødt koriander og 1 tsk 'jomfru i det grønne' frø i dejen (portionen med 6 stk). Pensl med olie indeholdende stødt koriander og hvidløgspulver, drys med 'jomfru i det grønne' frø. Meeget lækkert! ('jomfru i det grønne' frø kaldes også 'nigella' frø) Hilsen Joan anonym - 2009-01-29 22:31:23 sejt de skal da prøves håber de smager lige så godt som de gjorde i ægypten mads - 2008-10-16 17:48:53 virkelig lækre. kan dog også pensles med smeltet smør, hvilket man også ofte ser. tilsæt evt lidt hvidløgspulver - så smager de endnu bedre ! Bente - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækre! Katrine - 2005-01-01 01:01:01 Helt kanon - lette at lave og super godt supplement til maden! KakaoGutten - 2005-01-01 01:01:01 Bedste brød ever, Naanbrød > alt andet brød Monica - 2005-01-01 01:01:01 Super brød, smager skide godt Mikkel - 2005-01-01 01:01:01 Smager bare skide godt anonym - 2005-01-01 01:01:01 smager skønt anonym - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode brød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne