Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Brun dem i en gryde med lidt smør Tilsæt det hakkede oksekød og brun det sammen med løgene til det har fået farve. Bouillon laves ved at opløse en oksekøds bouillon terning i 4 dl. Vand. Når denne er opløst tilsættes den færdige bouillon i gryden og gryden bringes i kog i 5 – 10 minutter Retten jævnes med lidt koldt vand der er rystet sammen med 2 spk. Mel og det røres i sovsen. Lad sovsen koge i 5 minutter til den harv fået lidt tykkelse. Smag sovsen til med salt og peber til den har den rette smag. Andre krydderier kan også tilføjes alt efter ønsker. Tilsæt kulør efter behag, jeg mener en millionbøf skal være kul sort mens andre mener den skal være lettere brun. Sovsen serveres til kartoffelmos, kartofler eller pasta. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Både dej og millionbøf laves dagen før, og dobbelt portion af milionbøffen, som spises om sådan. Dej: Udblød gæren i det kolde vand, og ælt det sammen med resten af ingredienserne i minimum 5 min. Stil i køleskab og lad gerne stå i minimum 3 timer, men allerhelst natten over. Skal stå filmoverdækket, så tæt som muligt. Millionbøf: Pil og hak løget groft. Smelt smørret i en gryde, og brun løgene heri. Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve. Drys mel over kødet og rør det godt ind. Kom bouillon, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 minutter. Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber. 2. dag: Millionbøffen koges op med vand. tomatpure og krydderier. Pensel bradepanden med lidt olivenolie og tryk dejen ud, gerne med en lille kant. Kødsovsen fordeles over og revet ost drysses over til slut. Bages ved 250 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter på nederste eller nedstnederste rille. Tips: Se opskrift en på millionbøf her |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt. Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter. Pastaen tilberedes som anført på pakken. Evt. med salat og lune flutes. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vend koteletterne i en blanding af karry, salt og peber. Brun dem så på panden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld saften fra ananas og championens og gem den. Steg ananas til de er let gyldne på panden og læg dem på koteletterne. Rist champignons på panden og fordel dem over koteletterne. Kom en klat smør på panden og brand en skefuld karry af. Så koges panden af med ananassaften samt bouillonterning, herefter tilsættes fløden og saucen jævnes om nødvendigt. Hældes i fadet som stilles i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-50 minutter. Tilbehør: Ris, chutney og evt. ærter. Tips: Det kan ikke siges nok !! - Det er saften fra ananas og champignons, der kombineret med fløden, giver denne ret et himmelsk tilsnit. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op. Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet. Kom kød, løg, champignons i kvarte, tomatpure, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet. Når kødet er mørt kommes creme fraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin. Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med varm mælk og smør. Smag til med salt og peber. Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat. Tips: Strimler på 1*1 og ca- 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du tager en stor gryde og kommer ca. 8L vand i (hvis du ønsker at have suppe bagefter også ellers bare så hønen er dækket) skræl gulerødderne og skær dem over en eller to gange, tag løgene del dem i to og tag det yderste af og kom så både høne/gulerødder/løgene og salt og peber i vandet. tænd kogepladen på det højeste blus, når det koger skruer du ned så det kan stå og simret/småkoge i 1,5 til 2 timer Tag så hønen op lad den køle mens du laver den opbagte sovs. Tag en ny stor gryde lad smørret smelte, kom mel i til du har en mel kugle, så kommer du lidt af suppe vandet i lidt af gangen mens du rører, når du syntes nu er den lige ved at have den rette tykkelse tager du vandet fra den ene dåse asparges og kommer i. smag til og lad den stå mens du plukker hønen, kom så hønsekødet og aspargesene i og varm op. |
Antal 18 stk. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af høne: Vask hønen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde. Hønen kan deles i mindre stykker, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk eller grønsager og koges ca. 1½-2 timer alt efter alder og størrelse, kødet skal være mørt, og slippe benene, fjern skummet på vandets overflade med en spiseske. Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen/bouillonen anvendes til sauce, resten kan gemmes til senere evt. fryses ned. Tag kødet op og læg det til afkøling på fad eller tallerken, gem vandet/bouillon. Tarteletfyld: Kødet skæres i mindre stykker, der skal bruges ca. 500 gram til denne opskrift, resten kan bruges til andre formål. Asparges væden sigtes ned i gryde. Fløde og bouillon tilsættes og det koges let op. Rør mel og smør sammen i en kop eller lille skål til en smørbolle. Tilsæt smørbollen til væsken. Efter nogle minutters forløb er den kogt ud, hvorefter sovsen piskes godt igennem og koges 5-10 minutter. Når saucen er kogt igennem smages den til med salt og peber, hvorefter tilsættes hønsekød og aspargessnitter i. Giv dette et opkog. Imens lunes tarteletterne 4-5 minutter i en 200 grader C alm. ovn og de fyldes med kødfyldet. Tips: Suppevisk er en buket af blade af porre, selleri, persille og andre køkkenurter, ex løvstikke, som er rigtig god, timian mv., der koges med i suppen for at give den smag. I stedet for suppevisk kan der bruges forskellige grønsager som du ordner og skærer i mindre stykker. F.eks. gulerødder, persillerod eller porrer, hvidløg og laurbær er også godt. Der beregnes 3 tarteletter pr. person. |