Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand (3 tsk. salt pr. ltr kogevand) i 20 min., fjern evt. blade og det nederste af stokken, skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 min, de må ikke være gennemkogte, tag dem op og lad dem dryppe af. Fars: Bland rasp, fløde og vand og lad det stå i 10 min. Rør det hakkede kød med rasp-blandingen, revet løg, æg og krydderier. Læg blomkålshovederne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over hovederne, pensl farsen med lidt smeltet smør. Stil fadet midt i en 200 grader varm ovn i ca 35 min. efter 20 minutter tages de ud af ovnen og drysses med revet ost. Server med varm krydret tomatsovs eller tomatsalat. Tips: Hertil bruges 2 små blomkålshoveder renset vægt ca. 400 gram pr. stk. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank kalkunschitzlerne let.
Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri.
Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt. Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side. Server grovfrittes og salat til. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Rør kødet sejt med salt, peber og timian. Tilsæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken lidt ad gangen. Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter. Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver. Skrub kartoflerne. løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade. Bradepanden stilles i ovnen i 70 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. kødsaften skal være klar. Hertil passer choronsauce (tomatiseret bearnaise altså bearnaise af eget valg smagt til med koncentreret tomatpure). |
Antal 6 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie. Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time. Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand. Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver. Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber. Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen deles ud i mindre stykker.
Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg.
Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter. Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør. Kylling, løg og champignon løftes op. Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt. ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartofler og del dem i passende stykker. Kog kartoflerne til de er godt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre (ryst gryden et par gange). Mos kartoflerne. Tilsæt mælk mens du rører rundt med en elpisker så mosen bliver luftig. Tilsæt smør, salt og peber. Steg baconstykkerne til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra og brun løgene i resten til de er gyldne. Anret kartoffelmosen på et fad. Drys hakket persille over mosen og drys bacon og løg rundt om. |