Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak rød peber og løg fint og svits det i madolie i en stor gryde.
Tilsæt kyllingestrimlerne og svits videre i ca. 5 minutter. Tilsæt krydderipulveret og rør rundt. Drys med 2 spsk. mel og vend rundt. Tilsæt glasset med salsasovs og 1 dl. vand og kog op. Spæd med mælk indtil du har en konsistens som en god stuvning. Lad blandingen koge for lavt blus i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber. Tag et stort fad eller springform 24 cm. i diameter og smør det ind i madolie. Nu skal lasagnen bygges op af tortilla, kyllingestuvning, ost og så forfra igen. Start og slut med tortilla. Sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Serveres med nachos og grøn salat. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank koteletterne let med hånden. Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber. Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side. Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve. Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker. Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber. Serveres straks med tilbehøret. |
Antal 6 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes. Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen. Tranebærsauce: tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber. Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune. Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre. Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til. |
Antal 6 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene.
Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på
den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal
skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker)
i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på. Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være. Bag kartoflerne sammen med stegen, men sæt dem i ovnen ca. 30 minutter før stegen. Tilbered salaten. imens stegen er i ovnen. Tag stegen ud af ovnen, når stegetermometeret i stegen viser 55-58 grader C. Lad den stå tildækket. Under denne hviletid vil temperaturen i stegen stige til 60-62 grader C. Skær culottestegen i skiver fra den ende, hvor mærket sidder. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i strimler (vi har brugt en rest culottesteg) Rist kødet i lidt olie og tilsæt så ærter og gulerødder. Smag til med krydderierne. Retten skal kun lige have til den er gennemvarm. Tomatsovs: Tomaterne blendes med lidt vand, koges op og smages til med salt, peber, oregano, basilikum eller andre krydderurter efter smag. Serveres med kogt spaghetti |