Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op. Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter. Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce. Kan serveres med ris og godt brød. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver). Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose) Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen. Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time). herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen. Kan fint serveres med lune grovflutes til. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, karry og peber piskes sammen. Kyllingefileterne marineres og trækker ca. 1 time. Kyllingefileterne steges ca. et par minutter på hver side i en tør gryde. Kødet tages af panden. Broccolien deles i små buketter. peberfrugt, rødløg og evt. fennikel skæres i strimler. Olivenolie varmes i gryden og broccoli steges let, før de øvrige grønsager tilsættes. Til sidst krydres med salt og peber og kyllingestykkerne og fløden tilsættes. Det hele småsimre i ca. 10 minutter og er så klar til servering. Kogte ris serveres til. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene halveres og skæres i skiver.
Steges bløde i olien i 5 minutter. Tag dem fra og hold den varme i ovnen (150 grader C. alm. ovn). Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm. Sauce: Mel drysses på panden og kogevand hældes på, piskes godt igennem og spædes til med piskefløde. Farves med kulør og smages til med salt og peber. Serveres med de bløde løg ovenpå, kartofler, sauce og agurkesalat. |
Antal 10 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skinken koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen. Sværen skæres af, hvis der er svær på. Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter. Tips: Serveres evt. med grønlangkål, brunede kartofler og sennep. Gem lidt af kogevandet til grønlangkål. Se opskrift på grønlangkål Se opskrift på brunede kartofler |
Antal 10 stk. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærter og gulerødder koges ca. 5 minutter i vandet med lidt salt. Smørbolle: Smør og mel røres sammen. Smørbollen røres ud i vandet med ærter og gulerødder. Skinketern tilsættes, smag til med salt og peber. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i. Pyntes med plukket persille og serveres straks. |