Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med krydderblandingen: Kom hvidløg og enebær i en plastpose og knus dem med den flade side af kødhammeren - eller kværn dem gennem persillekværnen. Bland olie og timian i. Smør krydderblandingen på koteletterne. Opvarm olien på en dyb stegepande med låg. Brun og steg koteletterne ved ikke for høj varme 2-3 minutter på hver side. Tag koteletterne op, tilsæt finthakket hvidløg og tyntsnittede løg og rør rundt 1 minut. Tilføj tomater og kog det igennem. Læg kødet tilbage i panden og lad det simre 5-8 minutter. Pynt med hakket persille ved servering. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist kødet på en tør slip-let-pande. pil løgene, hak dem fint og vend dem i kødet.
Tilsæt hakkede tomater og bouillonterning og kog det igennem.
Lad det simre 5 min. Tilsæt de to slags bønner, tomatpure og chili. Kog retten igennem og smag til med salt og peber. Server med en klat creme fraiche på toppen. Tips: Retten er god at tilberede dagen i forvejen- smagen bliver kraftigere |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smørret. Flødeost, bouillon, paprika, salt og peber tilsættes og retten simrer i ca. 5 min., indtil osten er smeltet. Peberfrugterne, som er skåret i tynde strimler, tilsættes og koger med i 1-2 min. Serveres med ris. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret og tilsæt karryen.
Hak løgene og svits dem sammen med karrysmørret sammen med kødet.
Tilsæt de skivede kartofler og gulerødder sammen med 1/2 l vand, krydr med salt og peber.
Kog ved svag varme i 15 minutter. Bræk spaghettien i mindre stykker og tilsæt dem eller brug skruer. Kog retten yderligere i ca. 10 minutter, til pastaen er passende mør. Tips: Frosne kartofler i skiver kan sagtens bruges. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri. Vend herefter schnitzlerne i salt og peber blandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig. Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brun og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok. Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad. Dreng: Skær en citronskive. Sno en ansjosfilet om din lillefinger så der bliver et hul, og stil denne på citronskiven og fyld hullet med kapers. Top med høvlet peberrod. Brasede kartofler, grønne ærter og brunet smør er klassisk tilbehør til denne ret. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tør kyllingen og fjern evt. fedt og rester af indvolde inde i kyllingen. Skyl persillen, fjern stilkene og fyld persille i kyllingen. Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Krydr med salt og peber. Læg kyllingen med brystsiden nedad og hæld vandet ved. Steg under låg ved svag varme i ca. 45 min. til kyllingen er gennemstegt. Skær et snit ved låret. Kødsaften skal være klar. Tag den gennemstegte kylling op. Brug stegeskyen til sovs. Rør smør og hvedemel sammen. Bring skyen i kog og tilsæt smørbolle lidt af gangen under omrøring, til passende konsistens, det skal ikke være en meget tyk sovs. Kog et par minutter. Farv sovsen med kulør og smag til med salt og peber. Kyllingen serveres med kogte kartofler og agurkesalat Tips: Grydestegt kylling kan også serveres med mormorsalat med mormordressing, eller i foråret og forsommer med en rabarberkompot. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen til den er lige ved at være færdig samtidig skal du stege baconen på en tør pande. Så tager du et dybt fad og ligger pastaen i bunden. Og så lægger du den ristet bacon ovenpå og derefter skinken og hælder fløden over. Derefter putter du den revet ost oven på. Så skal den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Til osten er smeltet og gylden ca. 20 minutter. Tips: Man kan også putte porre i det smager bare skønt. |