Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad. Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet. Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne. Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg de tørrede bønner i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig. Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurblad i hver gryde og salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se pakkens anvisninger. Hæld bønner i en sigte. Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen. Varm sherryen og opløs sukkeret heri. Hæld marinaden over løgskiverne. Lad dem trække i 20 minutter - Vend evt. løgene efter 10 minutter. Tag løgene op steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen. Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter. Vend de tre slags bønner med olie og vineddike. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde. Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys schnitzlerne med Cajun-krydderiet. Varm olien på panden ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Tips: Cajunkrydderiet kan blandes hjemme. 2½ tsk paprika, edelsüss 2 tsk fint salt 2 tsk hvidløgspulver 1 tsk stødt sort peber 1 tsk cayenne-peber 1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint) 1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint) |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svits hakket løg og karry i margarinen.
skær pølserne i skiver.
Tilsæt ketchup, pølser og fløde.
kom ærterne i og kog retten igennem i 2-3 min.
Smag til med salt, peber og evt. mere karry og tomatketchup. Server med ris. Tips: virker som en mærkelig sammensætning men det smager rigtigt godt. hvis fløde er for fed en kost kan kaffeføde eller mælk og jævning også bruges. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kød og løg i tern og brun dette i en gryde - evt. med en smule olie. Tilsæt tomatpuré, paprika og vand, og lad det småkoge i ca. 30 minutter. Mens kødet koger, skæres peberfrugten i tern og bønnerne i mindre stykker. Dette tilsættes efter de 30 minutter og det hele koger yderligere ca. 15 minutter. Rør Maizenaen op med mælken. Efter endt kogetid tilsættes dette - lidt ad gangen og under omrøring. Kog op indtil det har den rette jævning - efter smag. Server med kartoffelmos eller ris. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel. Steger 6-7 minutter på hver side. Squashflan: Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn. Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dup skinkeschnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr schnitzlerne med peber. Lad smør og olie blive gyldent på en pande ved kraftig varme. Brun schnitzlerne ca. 1 minut på hver side. Læg schnitzlerne til side og drys dem med salt. Skær løget i terninger og katarellerne i passende stykker. Skær baconskiverne i små stykker. Rist bacon og løg på panden et par minutter, damp svampene heri ca. 2 minutter. Tilsæt fløde, hakket persille, salt og peber. Dæmp varmen, damp under låg ca. 1 minut. Hvis stuvningen er meget tynd jævnes med saucejævner. Rist brødskiverne i ovnen eller på brødrister. Læg dem side om side i et ovnfast fad. Læg en skinkeschnitzel på hver skive brød, dæk kødet med svampeblandingen, drys den revne ost over. Gratinér i alm. ovn eller under grill, til osten er gylden. Server straks. |