Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kyllingefilet, squash og peberfrugt i strimler. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og brun kylligekødet heri. Tilsæt løg, hvidløg, squash og peberfrugt og svits det hele godt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør creme fraiche i og server. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret. Pynt gerne med frisk klippet purløg. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du starter med at skære peberfrugten i små terninger og arbejde dem ind i oksekødet. Form så 4 bøffer, som krydres med salt og peber. Derpå lægger du baconskiverne omkring bøfferne (hold dem evt. fast med en tandstikker af træ). Læg bøfferne i et lille ildfast fad. Læg osten ovenpå, drys med paprika. Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter. |
Antal 6 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær forsigtigt og med en skarp kniv kalkunbrystet så du får 2 lige store flade stykker.
Bank dem let flade. Optø spinaten og krydr med salt og peber. Fordel først spinaten dernæst osten og skinken ovenpå. Rul nu kalkunbrystet sammen. Krydr med salt og peber og sno baconen omkring. Bind til sidst bomuldssnoren rundt om så det holder fast på kalkunrullen. Steg rullerne i smør i en stor gryde til rullen er pænt lysebrun på alle sider. Tilsæt så de hele champignon og vand og lad rullerne snurre i ca. 45 minutter. Tag kalkunruller op og pak dem ind i folie. Tag også champignonerne op. Sauce: Lad skyen stå lidt og drys så hvedemelet over, lad det opsuge fedtet og tilsæt så piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber. Skær kalkunrullen i passende stykker og server den sammen med kartoffelbåde (kartofler skåret i kvarte og som er penslet med olie, salt, peber og paprika, ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.) Tips: Kalkunrullen er ideel som pålæg! Lad rullen blive helt kold og skær så i tynde skiver. Perfekt til sanwich. Spinaten kan skiftes ud med persille eller frisk basilikum, og smuldret feta i stedet for revet mozzarella. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern. Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter. Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter. Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter. Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber. Risene koges efter anvisning på pakken. Herefter er denne friske sommergryde klar til servering. |
Antal 5 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skæres i tynde skiver (1 mm)
Løgene hakkes fint.
Kartofler, løg, presset hvidløg og finthakket oregano vendes i en skål med olie, salt og peber.
Lægges i et smurt ildfast fad som sættes i ovnen 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Auberginer skæres i skiver ca. 1 mm. Vendes med olie og smuldret feta, lægges over kartoflerne, Fadet sættes i ovnen yderligere 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Græske frikadeller: Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time. Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side. Servering: Server gratinen med græske frikadeller tatiki og evt. lidt olie fra frikadellerne. Drys med friskhakket oregano |
Antal 1 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun og åbn pitaerne fyld alle ingredienserne i og top med tzatzikien og lidt bredbladet persille Tips: Er tænkt som andendagsret til Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, Se opskriften her |