Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Det hakkede kød røres med finthakket løg, presset hvidløg, grovhakket basilikum og persille. Farsen krydres og lægges i et smurt tærtefad ca. 27 cm. i diameter og bages ved 200 grader C. alm. ovn i 25 minutter. Tages ud af ovnen og saften fra en citron presses ud over pandekagen, som stilles i ovnen igen yderligere 15 minutter. Tzatziki: Et par timer før, (evt. om morgenen) tilberedelsen af tzatzikien sættes yoghurten til afdrypning i et kaffefilter. røres godt med hvidløg, lidt fløde, peber og salt. Agurken skæres i fine skiver eller rives groft og blandes med dressingen. De store kartofler skæres i både, krydres med salt og peber og steger sammen med pandekagen i ovnen en 40 min. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fars: Her har vi brugt hakket svine og kalvekød, men rent svinekød kan også fint bruges. Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller Sæt gerne farsen på køl en halv times tid. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Kødboller: En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus så vandet holdes lige omkring kogepunktet, men må ikke bulderkoge. Form farsen til boller med en teske eller dessertske som lægges forsigtigt i vandet. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 minutter an på størrelsen. Kødbollerne tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen. Karry Sovsen: Smelt smør i en gryde når den bruser kommes æble i tern og hakket løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt det varme kogevand fra kødbollerne mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk. Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk. Nu lægges kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem et par minutter ved lav varme. Serveres med de kogte ris. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pandekagedej: Rør mel og mælk til jævning. pisk æg, salt og peber i. opvarm smørret på panden/mikroovnen eller brug flydende fedtstof. Du laver nu pandekagerne til der ikke er mere dej. tænd ovnen på 170 grader varmluft. Fyld: Varm det hakkede oksekød i en gryde til det er gennemstegt. put hakkede tomater, mejs eller hvad du fortrækker i gryden. Du tager nu og lægger kød i pandekagerne til der ikke er mere kød tilbage. du folderpandekagerne og lægger dem i et fad. til sidst putter du det revet ost ovenpå. Nu mangler du bare at tage dem ind i ovnen så osten smelter, og de bliver lækre varme. ca. 10 min. på 170 grader varmluft ovn. |
Antal 2 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brysterne lægges med skindsiden nedad på en pande uden fedtstof og steger i 10 min. Derefter tages de fra panden og lægges over på et spækbræt, hvor man forsigtigt skærer det nu sprøde skind fra. Hen på panden igen og stege i andefedtet i 15-20 min. for svag varme med "bunden" nedad. Vend dem og giv dem også 5 min. på den forhenværende skindside. Stik evt. med en kniv for at sikre, at kødsaften er klar (hvis den er rød, er kødet også rødt inden i!) Imens skæres skindet i strimler, som holdes varme. Når kødet er færdigt, hældes alt andefedtet fra, så der kun er en meget tynd film af det tilbage. Herefter tilsættes fond og smør, som piskes godt ud, inden fløde og peberkorn tilsættes. Koger et par minutter. De sprøde skindstrimler steges kort på den anden side lige inden serveringen. Serveres med kogte kartofler. Garner med skindstrimlerne. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hamburgerryggen lægges i en lille gryde. Dækkes med vand. Lad vandet koge op til det skummer. Tilsæt krydderierne. Skru ned for varmen og læg låg på. Koges ved svag varme i 20 minutter. Tag gryden fra blusset og lad kødet hvile i vandet i 30 minutter. Stuvet spidskål: Halver spidskålen på langs og del den så i ca. 8 og kog dem i letsaltet vand 5 minutter og lad kålen dryppe af i en sigte. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med mælk og kogevand. Lad sovsen koge godt igennem. Vend kålen i. Smag til med salt, peber og reven muskat. Server med nye kogte kartofler. Tips: Hertil passer mange forskellige slags kød, frikadeller, medister, hamburgerryg, skinke eller sprængt okse eller kalvebryst. |
Antal 4 Pers. |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svits de pillede løg i fedtstof i en gryde. Tilsæt vand og tomater skåret i både. Del blomkålen i buketter og kom også dem i gryden. Krydr med salt og peber. Lad det koge under låg i 10 min. Kom hamburgerrygterninger i og varm det igennem. Smag til og drys med rigeligt hakket persille. Serveres med groft brød. |