Pizzabøf (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 spsk.rasp
1.5 dl.mælk
500 g.hakket oksekød
1 æg
1 spsk.hakket løg
1.5 tsk.salt
 
20 g.smør
 
Sauce:  
200 g.løg
1 fedpresset hvidløg
200 g.champignon renset vægt
1 ds.flåede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 dl.vand
1 tsk.oregano tørret
1 tsk.salt
 peber
 
Tilbehør:  
400 g.spaghetti
 
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt. Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden.

Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses.

Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter.

Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg.

Serveres med friskkogt spaghetti.

Panerede koteletter (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
 hvedemel
1 æg
1.5 dl.rasp
 Salt
 Peber
 
50 g.smør
 
Bank koteletterne let med hånden.
Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber.

Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side.

Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør.

Kyllingelasagne med spinat (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.Kyllingefilet uden skind og ben
3 tsk.karry, madras
 olie
 
Sauce: 
450 g.helbladet spinat, frost
1 ds.hakkede tomater
150 g.løg
2.5 dl.piskefløde
3 spsk.tomatketchup
 Oregano, tørret
 Salt
 peber
 
9 Lasagneplader
200 g.Revet, mozzarellaost
 
Tø spinaten op, og hak den groft med en kniv.

Skær kyllingen i strimler og steg dem gyldne i lidt olie og karry.

Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde. Blend tomaterne og kom dem i løgene sammen med fløde, ketchup og alle krydderierne. Lad denne sauce koge i 15 min., og smag den så evt. til med flere krydderier. Den må gerne være stærk, da spinaten tager noget af smagen.

Smør et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader, hæld lidt sauce over, læg et lag spinat samt lidt kylling, og drys med ost. Fortsæt sådan i 3 lag, og slut med sauce og ost.

Lad den gerne trække lidt, inden den bages midt i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 1/2 time, til lasagnepladerne er møre.

Søbekål - Nikål (torsdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.letsaltet flæsk
2 l.vand.
200 g.grønkål
 
2 spsk.mellemfine byggryn
 
Flæsket koges i mørt i vandet.

Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min.

Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen).

Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt.

Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen.

Lammekølle i ovn med kartofler (fredag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
 salt
 peber
1500 g.kartofler
250 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
2 tsk.rosmarin
2 tsk.merian
1 bdt.persille
25 g.smør
4 dl.bouillon
 
Gnid lammekøllen med salt og peber.

Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time.

Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver.

Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat og Tzatziki hertil.

Tips:

Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen.

Skidne æg med sennepssovs (lørdag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 æg
 
Sennepssovs: 
25 g.smør
0.5 spsk.hvedemel
2.5 dl.sødmælk
2 spsk.fiskesennep
 
Beregn 2-4 æg pr. person.

Kog æggene smilende:
Vandet bringes i kog.
Ægget lægges på en ske og puttes i gryden. Kog i ca. 7 minutter for M/L størrelse æg.
Det varme vand hældes af og koldt vand hældes over og æggene står ca. 10 minutter i vandet inden de pilles.

Sennepssovs:
Smelt smørret og rør melet heri, tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Når sovsen har den rette konsistens, krydres den med fiskesennep og smag til med salt og peber.

Halver æggene og server med rugbrød og smør. Kan også serveres med flæsketerninger.

Påskekylling med æg (søndag)

Antal personer: 6

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.kylling hel
 
6 æg
 
250 g.champignon
2 spsk.smør
4 spsk.persille
 salt
 peber
 
6 butterdej plader
1 tsk.rosmarin
1 spsk.friskrevet parmesan
 
Pensling: 
1 æg
 
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter.
Det kan evt. gøres dagen før.
Pluk kyllingen og riv kødet i strimler.

Kog de 6 af æggene 8-10 minutter.
Pil æggene.

Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber.


Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm.

Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad.

Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn.

Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde.

Tips:

Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers.