Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på ca. 200 grader C alm. ovn.
Smør et ildfast fad eller brug bagepapir. Skær en lomme i kylling brystet på en af siderne. fyld pikant ost i efter behov. Vikkel et eller to stykker bacon omkring og sæt i ovnen ca. 30-40 min. Tips: Smager godt både til pasta og kaftofler |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svits hakket løg og karry i margarinen.
skær pølserne i skiver.
Tilsæt ketchup, pølser og fløde.
kom ærterne i og kog retten igennem i 2-3 min.
Smag til med salt, peber og evt. mere karry og tomatketchup. Server med ris. Tips: virker som en mærkelig sammensætning men det smager rigtigt godt. hvis fløde er for fed en kost kan kaffeføde eller mælk og jævning også bruges. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve. Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker. Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber. Serveres straks med tilbehøret. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op. Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter. Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce. Kan serveres med ris og godt brød. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud. Fars: Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved. Lad den stege ca. 25 min. i alt. Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen.
Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver. Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne hver side. Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 2-3 timer. Når kødet er mørt og næsten falder af benene tages kødet op og holdes varmt. Sovsen sies over i anden gryde hvor den står et lidt indtil fedtet har samlet sig på overfladen, drys melet over og vent til det er faldet til bunds, kog så sovsen op og pisk godt igennem, spædes op med lidt piskefløde og smages til med salt og peber. Gremolata: Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med hakket persille og revet citronskal. Serveres med kartoffelmos og persilleblandingen drysset over. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes. Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |