Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og selleri rives groft. Kød, rasp, mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver. Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Ingredienserne til saucen koges op og hældes over farsbrødet. Bages yderligere ca. 40 minutter. Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kyllingefileterne i gryden.
Hæld vand over så det lige dækker fileterne. Kom kulør salt peber og persille ved. Kog til kyllingen er mør (ca. 10 minutter). Tag fileterne op og jævn sovsen med maizena giv den evt. 1 stk. bouillonterning for smagens skyld. Serveres med kartofler. Tips: Smager som gammeldags grydestegt kylling, blot uden alt fedtet. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet. Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande. Mel drysses på panden som medisteren er stegt på og røres i resterne af fedtstoffet. kogevand fra medisteren tilsættes lidt efter lidt, gives lidt kulør og koges igennem et par minutter. Smages til med salt og peber. Serveres med kogte hvide kartofler og rødkål. Tips: Se opskrift på rødkål her |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Du starter med at skære peberfrugten i små terninger og arbejde dem ind i oksekødet. Form så 4 bøffer, som krydres med salt og peber. Derpå lægger du baconskiverne omkring bøfferne (hold dem evt. fast med en tandstikker af træ). Læg bøfferne i et lille ildfast fad. Læg osten ovenpå, drys med paprika. Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer. Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg. Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber. Spiresalat med druer: Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt. Hasselback Kartofler: Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt, peber og paprika. Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien.
Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fint skivede champignoner.
Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på.
Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt. Kog risene løse. Tilbehør: Bananer: Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry. Bambusskud: Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya. Rejer: Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure. Kokos: Vend det kort på panden til det bliver sprødt. De øvrige ingredienser serveres til i små skåle. Endvidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løg og hvidløg,
Kom olie i en gryde,
Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min. Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere. Lad koge i 30 min. Serveres med Spaghetti eller pasta Tips: Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri |