Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svits bacon sammen med kalkunstrimlerne ved høj varme til det har fået en gylden farve. Tilsæt champignon i skiver og lad det stå og simre lidt ved svag varme. Tilsæt krydderierne, rør rundt. Tilsæt tomatpure og rør piskefløden i. Lad det hele stå og simre ved svag varme i ca. 15. min. Skær broccolien ud i små buketter og kog dem i ca. 5 min. Kog pasta i ca. 2 min. Serveres med varme hvidløgsflutes. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme. Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene. Panden koges af med bouillon og jævnes. Den farves med kulør, smages til og hældes uden om bøfferne eller serveres til. Serveres gerne med surt. Tips: Prøv også at lave hakkebøf i airfryer |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank koteletterne let med hånden. Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber. Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side. Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern evt. skind fra kyllingebrysterne, skær dem i tynde strimler, vend i mel og rist gyldne og sprøde på panden i olie. Kødet tages op, lægges på en tallerken og holdes varmt. Hæld ananasjuicen, ingefær, sojasauce, salt og peber samt ca. 1 dl. vand på panden og jævn saucen med majsstivelse (ikke så meget da rosinerne suger en del væde). Kog saucen ca. 5 minutter. Til sidst smages retten til og tilsæt de findelte ananasringe, mandler og rosiner. Serveres med løse ris |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kød og løg i tern og brun dette i en gryde - evt. med en smule olie. Tilsæt tomatpuré, paprika og vand, og lad det småkoge i ca. 30 minutter. Mens kødet koger, skæres peberfrugten i tern og bønnerne i mindre stykker. Dette tilsættes efter de 30 minutter og det hele koger yderligere ca. 15 minutter. Rør Maizenaen op med mælken. Efter endt kogetid tilsættes dette - lidt ad gangen og under omrøring. Kog op indtil det har den rette jævning - efter smag. Server med kartoffelmos eller ris. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom. Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min. Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tomatsauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 minutter. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør". Fyld: Steg baconternene på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i mindre stykker i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Skær tomaterne i tynde strimler. Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir. Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå fyldet og ost. Luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum. |