Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg de tørrede bønner i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig. Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurblad i hver gryde og salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se pakkens anvisninger. Hæld bønner i en sigte. Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen. Varm sherryen og opløs sukkeret heri. Hæld marinaden over løgskiverne. Lad dem trække i 20 minutter - Vend evt. løgene efter 10 minutter. Tag løgene op steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen. Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter. Vend de tre slags bønner med olie og vineddike. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde. Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys schnitzlerne med Cajun-krydderiet. Varm olien på panden ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Tips: Cajunkrydderiet kan blandes hjemme. 2½ tsk paprika, edelsüss 2 tsk fint salt 2 tsk hvidløgspulver 1 tsk stødt sort peber 1 tsk cayenne-peber 1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint) 1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint) |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing: Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til. Okseruller: Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Auberginer: Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til. Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Okseruller fortsat: Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.). |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min. Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber. Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyrekødet hakkes og formes til 4 bøffer som omvikles med bacon. Baconen fæstnes med en tandstik. Krydres med knuste enebær og salt og peber. Bøfferne steges ved god varme i smør 3-4 minutter på hver side. Tips: Vi har serveret pandesovs, små smørristede kartofler, ristede svampe, kogte bønner og en waldorffsalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel. Steger 6-7 minutter på hver side. Squashflan: Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn. Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bacon skæres i tynde strimler og steges sprøde for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle. Kog spaghettien i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm. Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme spaghetti i gryden og blandes godt. Sæt gryden over for svag varme i ½-1 min eller til saucen begynder at jævne. Krydres med friskkværnet peber og garneres med krydderurter. Tips: Friske krydderurter kunne være Merian, salvie eller basilikum, men mest almindeligt er basilikum. Carbonara = bacon og æg |