Cajun skinkeschnitzler med blandede bønner (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.skinke schnitzler inderlår 1-1.5 cm tykke
1 spsk.olivenolie
 Cajunkrydderi
 
Salat 
125 g.hvide bønner
125 g.kidney bønner
2 fedhvidløg
1 løg
2 laurbærblade
 salt
 peber
 
250 g.grønne bønner
 
0.5 dlolivenolie
0.25 dlsherryvineddike eller anden eddike
 
Rødløg 
300 g.rødløg
0.5 dl.sherry
0.5 dl.sukker
 
Læg de tørrede bønner i rigeligt koldt vand 10-12 timer i køleskab - hver slags for sig.

Kog dem i to gryder med frisk koldt vand, hvidløgsfed, halve løg, 1 laurblad i hver gryde og salt. Lad dem koge til de er møre - ca. 45 minutter - se pakkens anvisninger. Hæld bønner i en sigte.

Skær hvert rødløg i 4-5 skiver, sæt evt. en tandstikker i hver skive for at holde ringene sammen. Varm sherryen og opløs sukkeret heri. Hæld marinaden over løgskiverne. Lad dem trække i 20 minutter - Vend evt. løgene efter 10 minutter.

Tag løgene op steg dem på en varm teflonpande ved middel varme i alt ca. 6 minutter. Læg dem i et fad og hæld marinaden over igen.


Rens de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand 3-4 minutter.

Vend de tre slags bønner med olie og vineddike. Smag til med salt og peber og servér dem varme, lune eller kolde.


Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys schnitzlerne med Cajun-krydderiet. Varm olien på panden ved kraftig varme og brun hurtigt schnitzlerne på begge sider. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 1½-2 minutter på hver side til de er netop gennemstegte.

Tips:

Cajunkrydderiet kan blandes hjemme.
2½ tsk paprika, edelsüss
2 tsk fint salt
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt sort peber
1 tsk cayenne-peber
1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint)
1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint)

Auberginer med okseruller (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dressing 
3 dl.tykmælk
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Okseruller 
600 g.oksekød hakket
0.5 tsk.groft salt
3 spsk.skalotteløg
1 fedhvidløg
3 spsk.persille
100 g.revet parmesanost
 friskkværnet peber
1 æg
1.5 dl.sødmælk
3 spsk.rasp
 
Auberginer 
2 auberginer
1.5 tsk.groft salt
50 g.smør
100 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
5 tomater
1 spsk.merian frisk
1 tsk.groft salt
0.5 dl.vand
2 spsk.citronsaft friskpresset
0.5 tsk.sukker
 
Stegning: 
25 g.smør
 
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.

Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).

Kalkunlår i gryde (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.kalkunlår
250 g.perleløg
50 g.smør
2 spsk.olie
2 dl.rødvin
2 dl.fløde
 salt
 peber
250 g.champignoner
250 g.ærter
 
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min.

Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber.

Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør.

Farsret med blomkål (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinekød hakket
4 spsk.hvedemel
1 æg
200 g.løg
2 dl.mælk
 salt
 peber
 
700 g.blomkål
 
125 g.bacon i skiver
 
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber.

Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning.

Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres med groft brød.

Tips:

Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen

Hakkebøffer af dyrekød (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.dyresmåkød
4 skiverbacon
5 knuste enebær
 salt
 peber
 
Stegning:  
50 g.smør
 
Dyrekødet hakkes og formes til 4 bøffer som omvikles med bacon. Baconen fæstnes med en tandstik. Krydres med knuste enebær og salt og peber.

Bøfferne steges ved god varme i smør 3-4 minutter på hver side.

Tips:

Vi har serveret pandesovs, små smørristede kartofler, ristede svampe, kogte bønner og en waldorffsalat.

Kyllingekrebinetter med squashflan (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket kyllingekød
100 g.revet mozzarella
2 fedpresset hvidløg
1.5 tsk.oregano
1.5 tsk.timian
1 tsk.salt
 peber
 
 hvedemel
 
Squashflan: 
750 g.squash
300 g.løg
2 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
2 spsk.persille frisk
2 spsk.basilikum frisk
 salt
 peber
 
1 dl.kvark 5%
4 æg
100 g.reven ost
 salt
 peber
 
 persille
 
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel.

Steger 6-7 minutter på hver side.

Squashflan:
Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg.

Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme.

Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn.

Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen.

Spaghetti Carbonara (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 g.bacon i skiver
500 g.spaghetti
4 æg
100 g.reven parmesan
3 dl.piskefløde
 salt
 peber
friske krydderurter 
 
Bacon skæres i tynde strimler og steges sprøde for jævn varme. De tages op og afdryppes på køkkenrulle.

Kog spaghettien i en stor gryde spilkogende vand og kog den 'al dente'. Afdryppes i dørslag, hældes i gryden og holdes varm.

Pisk æg, ost og fløde sammen i en skål; tilsæt bacon. Hældes over den varme spaghetti i gryden og blandes godt.

Sæt gryden over for svag varme i ½-1 min eller til saucen begynder at jævne. Krydres med friskkværnet peber og garneres med krydderurter.

Tips:

Friske krydderurter kunne være Merian, salvie eller basilikum, men mest almindeligt er basilikum.


Carbonara = bacon og æg